NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dilluns, d’octubre 09, 2006

Nova actuació sota sospita de la Policia Nacional a Sabadell



Una vegada més la ciutat de Sabadell ha viscut un nou acte que altera el normal desenvolupament de la vida quotidiana, afectant, sobretot, a la convivència entre els ciutadans. La matinada de dissabte passat un jove va ser detingut i emmanillat, segons la seva versió, en interessar-se per uns aldarulls que es van produir al carrer. El jove, Pau R., tal i com van denunciar alguns testimonis que estaven allà presents, va ser maltractat per agents del Cos Nacional de Policia.

Malauradament no es tracta d’un fet aïllat a la ciutat de Sabadell. Darrerament hem hagut d’escoltar massa ciutadans que es queixaven d’una actuació excessivament contundent per part dels cossos de seguretat establerts a la ciutat. Aquest tipus de fets, a banda d’haver de ser investigats amb molt de rigor, generen un estat de malestar a la ciutat que provoca la falta de confiança de la ciutadania vers els cossos de seguretat de l’Estat.

En aquest sentit, el grup parlamentari al Congrés dels Diputats de Madrid, Izquierda Unida – Iniciativa per Catalunya va fer, a través de la parlamentària Carme Garcia, la següent pregunta referida a aquests fets:

“Al amparo de lo establecido en el artículo 185 y siguientes del Reglamento del Congreso de los Diputados, el diputado adscrito al Grupo Parlamentario de Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya Verds formula las siguientes preguntas dirigidas al Gobierno, para su respuesta escrita.

La madrugada del pasado 30 de septiembre, un joven skin gritó todo tipo de insultos fascistas ante la puerta de la casa ocupada de La Cantonada de Sabadell. Uno de sus ocupantes bajó a comprobar lo sucedido, y en ese momento fue detenido y brutalmente apaleado por 5 agentes de la Policía Nacional.

Multitud de vecinos aseguran haber sido testigos de la represión policial de manera totalmente arbitraria.


1. ¿Cuál es la opinión del Gobierno sobre la presunta actuación policial?
2. ¿Va a iniciar el Gobierno una investigación sobre este caso para clarificar lo sucedido?
3. ¿Tiene el Gobierno constancia de haberse cometido dicha arbitrariedad? En caso afirmativo, ¿qué medidas piensa aplicar a los 5 agentes implicados?
4. ¿Cuál es la versión del Cuerpo Nacional de Policía sobre los hechos?
5. ¿Qué medidas piensa tomar el Gobierno para evitar que episodios de brutalidad y violencia se repitan?”

Amb aquesta pregunta el nostre grup parlamentari ha volgut alertar al govern central de Madrid, així com als màxims organismes competents, la situació que s’està vivint a Sabadell amb els cossos de seguretat. Esperem la resposta ràpida del Ministeri de l’Interior i, mentrestant, demanem una investigació acurada dels fets que es van produir la matinada del 30 de setembre a Sabadell.

Tanmateix, esperem la ferma implicació de l’Ajuntament de Sabadell en la seva demanda per tal que s’esclareixin els fets el més aviat possible i es depurin responsabilitats en cas de confirmar-se l’agressió.