NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimecres, d’octubre 11, 2006

Èxit de la xerrada d’EUiA, Per la Catalunya dels drets socials

Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell va organitzar al Centre Cívic de Gràcia la Conferència-Debat Per la Catalunya dels Drets Socials. L’acte va contar amb la ponència del direcció de Màrking de l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya ADIGSA, David Companyon. I la presentació va anar a càrrec de la Coordinadora local d’EUiA i candidata al Parlament de Catalunya, Marisol Martínez.

L’acte es va centrar sobretot a les polítiques d’habitatge que vol encarrilar la coalició ICV-EUiA des d’un proper govern d’esquerres de la Generalitat de Catalunya. Així, David Companyon va comunicar que l’accés a l’habitatge és la prioritat número 1 per a la nostra organització. Es va comprometre a que la Llei del Dret a l’Habitatge sigui la primera que aprovi el Govern i que això suposi una política per garantir el dret a l’habitatge que es fonamenti en eixos com la promoció de 20.000 habitatges protegits anuals, la meitat de lloguer; així com l’increment de la inversió pública en habitatge i rehabilitació fins assolir el 2% del PIB.

En aquesta mateixa línia, David Companyon va anunciar que una bona política d’esquerres ha de reduir la pressió urbanística fins al punt d’incrementar considerablement la protecció de la costa i dels espais d’interès natural. Tanmateix, va aprofitar per garantir l’impuls de la segona fase de la Llei de Barris que consisteix en la rehabilitació de 80 barris de Catalunya en situació de risc. No en va, Sabadell s’ha pogut acollir a la Llei de Barris passada amb la inclusió de projectes integrals als barris de l’Eix del Ripoll, com Torre-romeu, Raval d’Amàlia o Can Puiggener.
David Companyon va assegurar que les polítiques d’habitatge d’ICV-EUiA van adreçades prioritàriament als sectors en exclusió i als joves. En aquest sentit, Companyon va presentar el Pla Nacional per a l’emancipació juvenil, que busca reduir l’edat d’emancipació dels joves catalans.