NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de febrer 02, 2007

Carme Garcia assegura que no és l'hora de fer travesses sobre possibles pactes després de les Municipals


Carme Garcia

Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) respecta la decisió adoptada dilluns per l'assemblea de l'Entesa per Sabadell (ES) de donar definitivament per trencades les negociacions per formar una candidatura conjunta. Així ho ha expressat aquest matí la cap de llista de la coalició, Carme Garcia (a la foto), durant la presentació d'una moció del grup municipal ecosocialista. Garcia ha admès que l'assemblea dels civicopolítics era l'última oportunitat per dur a bon port les negociacions. "En l'última reunió entre les tres forces, l'Entesa no va poder fer cap plantejament en ferm perquè totes les propostes que es posaven damunt la taula havien de passar prèviament per la seva assemblea", ha recordat. L'endemà d'aquella reunió, ICV-EUiA va emetre un comunicat on donava les converses per acabades, però deixava una porta oberta a l'esperança: "Advertíem que, quan l'Entesa disposés de propostes definitives, aprovades per l'assemblea, estaríem disposats a estudiar-les", ha explicat Garcia. Però la trobada de dilluns amb els militants no va servir per discutir nous plantejaments sinó per beneir el trencament de les negociacions. "És una decisó que ens mereix el màxim respecte", ha conclòs la cap de llista ecosocialista, que ha negat que, abans de l'assemblea dels civicopolítics, es produïssin contactes d'última hora per salvar l'acord: "Els haguéssim pogut recordar que aquella trobada podia salvar les coses, però no ho vam fer".

Carme Garcia no ha descartat arribar a pactes postelectorals amb l'ES: "Compartim uns mateixos plantejaments i, per nosaltres, l'Entesa és el nostre primer aliat". De tota manera, ha estat taxativa en assegurar que "ICV-EUiA no perdrà ni un gram d'energia fent travesses sobre possibles pactes i sobre què faran els altres l'endemà de les eleccions". Ha subratllat que, ara mateix, la prioritat de la coalició se centra en aconseguir els millors resultats possibles: "ICV-EUiA pot ser una gran alternativa, amb Entesa o sense Entesa", ha sentenciat Garcia.

La coalició ja ha començat a treballar per preparar la cita amb les urnes, tot i que la llista electoral encara no està definida: "Els deu primers noms estan més o menys parlats, però encara s'han d'acabar de decidir. No és el que més ens preocupa, perquè sabem que hi ha acord i que podem tancar la candidatura amb força facilitat", ha dit Garcia. L'alcaldable d'ICV-EUiA ja ha avançat que serà una llista "amb forta presència femenina, paritària o més". La coordinadora local d'EUiA, Marisol Martínez, ha valorat molt positivament aquest aspecte: "La paritat no ha estat una obligació, no hem hagut de fer gaires esforços per trobar dones preparades a les nostres files". (Notícia publicad a www.radiosabadell.fm)