NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de febrer 02, 2007

ICV-EUiA insta l'Ajuntament a exigir a Madrid la millora de la xarxa de Rodalies i trens regionals


Carme Garcia, Ramón Álvarez i Marisol Martínez

El grup municipal d'Iniciativa-Esquerra Unida (ICV-EUiA) presentarà una moció al Ple municipal d'aquest vespre en la qual demana a l'Ajuntament que se sumi a l'exigència de millores urgents en el servei de Rodalies i trens regionals de Renfe a Catalunya. Uns serveis que, segons el grup municipal, generen 115 milions de passatgers i dotze milions respectivament. Segons la cap de llista de la coalició, Carme García, des de les olimpiades de Barcelona s'ha doblat el nombre d'usuaris però el servei és el mateix i en "pitjors condicions". La coalició sosté que la falta d'inversions en la xarxa ferroviària ha portat aquests serveis a una situació "insostenible" i volen que el Govern Local demani al ministeri de Foment que situï la millora d'aquestes infrastructures com un assumpte prioritari.

Els ecosocialistes es basen en el fet que les estacions són les mateixes de fa trenta anys, que a la gran majoria no hi ha ni personal ni taquilles, i que algunes línies no han rebut cap inversió des que es van inaugurar fa gairebé un segle provocant una situació difícil d'aguantar pels milers d'usuaris que cada dia han d'agafar el tren. García, va dir fa un parell de setmanes, durant la presentació de la campanya amb el lema 'A peu ja hauríem arribat', que el grup pretén ser "altaveu" del què pensen i pateixen les moltes persones que utilitzen la xarxa ferroviària. García va afegir que és "lamentable i intolerable" que això passi en ple segle XXI.

Els ecosocialistes han demanat, a més, que es posi en marxa un servei d'atenció a l'usuari en cada estació, i que es faci efectiu el traspàs de la gestió del servei de Rodalies a la Generalitat, tal com preveu el nou Estatut. També denuncien que, durant molts anys, la majoria de diners públics invertits a la xarxa ferroviària han anat a parar al tren de gran velocitat (TGV), i no als recursos que la gent utilitza més habitualment. Segons el portaveu del grup municipal d'ICV, Ramon Álvarez, la prioritat de la comunicació "no està en arribar una hora abans a Madrid" sino en arribar a treballar "cada dia a l'hora". Per tant, ha dit, els serveis de rodalies han de ser "la prioritat fonamental" perquè afecta a milers de persones. "Hem d'unir forces perquè qui ha de decidir vegi que ha de variar les prioritats", ha afegit. Per la seva banda, Carme García, ha explicat que als països més moderns com França, Alemanya o Suècia, donen sortida a través dels ferrocarrils "als mateixos problemes que nosaltres volem resoldre a través de més quilòmetres de carretera". (Notícia publicada a www.radiosabadell.fm)