NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dilluns, de febrer 05, 2007

ICV-EUiA ha assegurat que el programa Vacances per la Gent Gran és en realitat "una cortina de fum que utilitza les persones grans electoralment"


Carme Garcia i Marisol Martínez

La coalició d'ICV-EUiA ha assegurat aquesta tarda que el programa Vacances per la Gent Gran és en realitat "una cortina de fum que utilitza les persones grans per fer electoralisme". Amb dades a la mà, Iniciativa ha assegurat que el col·lectiu més desfavorit i amb menys recursos, "queda marginat d'aquestes vacances", i que a més, "la subvenció de l'Ajuntament és mínima". Els ecosocialistes han assenyalat que de les 4.000 persones que l'any passat es van beneficiar de les vacances, únicament 96 cobraven l'Assegurança Obligatòria de Vellesa i Invalidesa (SOVI), és a dir, la pensió més baixa, que no arriba ni a 340 euros.

Per la coalició, aquesta és una xifra "molt baixa", ja que el veritable objectiu de les vacances hauria de ser, precisament, beneficiar les persones amb menys recursos i menys oportunitats. La cap de llista d'Iniciativa, Carme García, ha manifestat que una política progressista, d'esquerres i socialista seria que a les colònies assistissin "el 50% dels jubilats que cobren el SOVI". També ha afegit que la coalició considera que s'està fent "un mal ús i propagandístic" del programa que, a més, "no cobreix les necessitats de les persones amb menys recursos econòmics". Per la seva banda, la coordinadora local d'EUiA, Marisol Martinez, ha denunciat que es fa una "perversió política" utilitzant la gent gran com a aparador.

Els ecosocialistes han assegurat que si els pensionistes del SOVI no participen a les vacances de la gent gran és perquè "senzillament, no poden". El descompte que se'ls aplica sobre el preu de les vacances és del 50%, la qual cosa els obliga a destinar més d'una tercera part de la seva assignació mensual per passar tan sols sis dies. A més, la coalició ha subratllat que les persones que participen en aquestes colònies s'estan finançant gairebé el cent per cent del viatge. Cada plaça suposa a l'Ajuntament un cost de 285 euros, i els usuaris en paguen 265. Així doncs, la subvenció és tan sols de vint euros per persona. La coalició ha assegurat que així és molt fàcil incrementar cada any el nombre de places i ha denunciat que aquesta subvenció, uns 80.000 euros en total, surti de la regidoria de Serveis Socials.
(Notícia publicada a la web www.radiosabadell.cat)

3 Comments:

  • At 12:40 a. m., Anonymous Anònim said…

    Carme, tu no saps ben bé com va això, oi? Més que res que acabes d'arribar a la ciutat. Ens tens una mica despistats. No eres Tinenta d'Alcalde i alcaldable a Sant Quirze? i ara què fas aquí? No teniu ningú més a ICV? I en Ramon Àlvarez, i en Paco Fernàndez, perquè els treieu del mig?
    Quan governava icv-euia encara era pitjor, perquè no subvencionava gaire gens, i ho feia només per uns quants, molt poquets... o no?

     
  • At 1:05 a. m., Anonymous Anònim said…

    Querido/a amigo/a lamento decirte que puede que estes confundiendote de candidato/a Carmen lleva casi toda su vida en Sabadell, no estaras refiriendote al Alcalde de la ciudad, recuerda que hasta no hace mucho vivia en Barberá.

     
  • At 11:24 a. m., Anonymous Anònim said…

    no em confonc no, era tinenta d'alcalde i alcaldable a Sant Quirze?

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home