NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimecres, de desembre 13, 2006

EUiA diu que continua apostant per una ‘candidatura unitària de l’esquerra social a la ciutat’

Després que la setmana passada representants d’EUiA de Sabadell valoressin de manera negativa el possible acord entre l’Entesa per Sabadell i ICV de cara a les municipals per no haver comptat amb ells, s’han produït diferents reaccions. Ara el grup d’EUiA ha emès un comunicat que denota que els ànims s’estan calmant. Segons el text, "en el darrer període (…) tant l’Entesa per Sabadell com ICV han fet valoracions públiques" que es veuen com un intent de "recuperar el respecte, el reconeixement mutu i la col·laboració entre les esquerres de Sabadell".

La coordinadora local del partit i cap de llista, Marisol Martínez, i el responsable de política institucional d’EUiA, Celestino Sánchez -amb el suport dels membres de la candidatura- van dir que podrien presentar "candidatura en solitari" als comicis municipals, perquè l’acord que s’havia fet suposava "una unitat de l’esquerra institucional i un menyspreu a l’esquerra real i social".

Hi ha dubtes respecte a què passarà abans de les properes eleccions. Recordem que fa una setmana Marisol Martínez va dir que el partit posa condicions a l’hora de pactar: "Aquest pacte va condicionat a la transparència, la coherència, la responsabilitat en la gestió els recursos municipals i l’ètica política. No pactarem amb la dreta (amb referència al cas en què es pactés també amb CiU)." Sembla, però, que després d’aquests dies de tensió i poc enteniment, les coses han canviat.

EUiA diu que, "coincidint amb l’Entesa i ICV", volen expressar la voluntat de "recuperar el respecte (…) tant en les formes com en els continguts programàtics", i assegura que seguiran treballant "per aconseguir una candidatura unitària de l’esquerra social de la ciutat, que, sobre la base del respecte i l’equilibri entre les tres forces, ICV, EUiA i l’Entesa, es consolidi com una alternativa sòlida i creïble de Govern".

Després que s’insinués que podria trencar-se la coalició entre ICV i EUiA, aquest darrer grup vol deixar clar que ratifica el seu compromís de continuar apostant "per una coalició ICV-EUiA, oberta a altres forces polítiques". Diuen, però, que si governen ho han de fer "amb la gent" i no d’esquenes a ella, com, segons ells, volien fer l’Entesa i ICV.

Després del rebombori dels dies passats, el comunicat constata la direcció local i comarcal d’EUiA "ha mantingut converses amb la direcció nacional". Pel que sembla, a la reunió s’ha demanat a la direcció que faci "un comunicat d’abast nacional" on es ratifiqui el "compromís de seguir apostant per la coalició, que s’ha convertit en el referent de tota l’esquerra catalana".

(Notícia apareguda al Diari SABADELLPRESS)