NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, d’octubre 20, 2006

ICV-EUiA presenta les quinze propostes del seu programa i el defineix com "l'única opció moderna"


La coalició ecosocialista ICV-EUiA ha portat a Sabadell les quinze prioritats de govern que pretén impulsar a partir de l'ú de novembre si aconsegueix formar govern a la Generalitat. Les polítiques socials i ecologistes són les més nombroses dins el programa, que vol donar com a prioritat principal l'accés a un habitatge digne, a través d'un increment en la construcció de més habitatges de lloguer. Segons han explicat els representants de la coalició, aquest grup de propostes responen a una estudiada diagnosi de l'estat de Catalunya en totes les seves facetes. En aquest sentit s'ha expressat Carme Garcia, diputada dels ecosocialistes a Madrid, quan ha afirmat que "parlar de modernitat a dia d'avui, és parlar de les polítiques que recull Iniciativa per Catalunya". Segons Garcia "les propostes de Convergència i Unió, i no cal dir el Partit Popular, i fins i tot les del PSC, són antigues".

Per sobre de tot, el programa dels ecosocialistes se centra en l'augment de la despesa social, a través de les millores en l'accés de l'habitatge, l'emancipació juvenil i la precarietat laboral. També la sanitat, la integració dels immigrants o la reducció de la pobresa extrema. En la faceta més ecologista, ICV-EUiA ha explicat que vol un nou plantejament pel que fa a la cultura de l'aigua, el model productiu i, sobretot, el desenvolupament de les infraestructures. En aquest sentit ha apuntat el projecte del Quart Cinturó com un error. Segons Carme Garcia, diputada al Congrés de Madrid, el projecte és "clarament insostenible" i es podria dedicar el seu pressupost a una millora del transport públic.
Marisol Martínez, coordinadora d'EUiA a la comarca, ha estat l'encarregada d'explicar alguns dels actes que resten per celebrar a Sabadell en aquesta campanya electoral. El més important d'ells serà el proper dia 28 d'octubre, amb la visita del conseller i presidenciable Joan Saura. De moment, però encara no se'n coneix la ubicació.