NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dilluns, de novembre 06, 2006

Marisol Martínez: 'El PSC és conscient que el mes de maig pot perdre la majoria absoluta a la ciutat'


La coordinadora de la secció local d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Marisol Martínez, ha recordat al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) que va perdre gairebé 9.000 vots des de les últimes eleccions a la cambra catalana (2003) i ha assegurat que els socialistes són conscients que el mes de maig poden perdre la majoria absoluta a la ciutat. D'aquesta manera EUiA ha contestat les crítiques llançades divendres passat pels dirigents locals del PSC, que alhora responien a la valoració que EUiA havia fet dels resultats electorals. En aquest sentit, el primer secretari dels socialistes, Joan Manau, va dir que "extrapolar els resultats a d'altres comicis és fer un anàlisi simplista". La coordinadora local d'Esquerra Unida ha respost les declaracions de Manau: "Aquestes declaracions no ens sorprenen ja que Manau ha fet gala d'un estil al que estem molt acostumats, és a dir, confondre, no saber acceptar valoracions polítiques que no li són favorables i prendre-les com a crítiques".

Martínez ha insistit en que "el PSC ha perdut 9.000 vots des de les últimes eleccions al Parlament", a més ha remarcat que "es tracta de dades objectives" i que "el nivell d'abstenció no justifica aquesta davallada". Per la coordinadora, el descens del PSC s'ha d'atribuir sobretot al "descontent que hi ha amb l'actual equip de govern". A més, Marisol Martínez ha contestat les declaracions de la diputada socialista Montserrat Capdevila que divendres passat va especular que segurament Esquerra Unida no voldria pactar després dels comicis de maig. En referència a això, ha assegurat que parlar de pactes a aquestes alçades no és un bon senyal ja que "quan s'està tan preocupat per possibles pactes futurs és que saben que han perdut la majoria absoluta i que hauran de pactar". "Nosaltres hem crescut en 1.300 vots amb la mateixa abstenció que tothom", ha recordat Martínez, qui ha continuat: "Hi ha un veritable desencant a la ciutat i l'equip de govern és qui més n'ha patit les conseqüències amb aquesta disminució de vots".

En cas de pactar, la coordinadora d'Esquerra Unida ha dit que el seu partit no ho farà "a no ser que hi hagi un canvi en les maneres de fer", i ha explicat que "per aquest motiu els socialistes es van quedar sols al govern". Per últim, ha volgut insistir molt en que des d'Esquerra Unida no s'estan barrejant les eleccions al Parlament amb les municipals ja que "si fos així, la davallada del PSC suposaria un descens de 20.000 vots". (Ràdio Sabadell)