NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dilluns, d’octubre 30, 2006

Els responsables d'ICV-EUiA fan un bon balanç de la campanya i auguren que pujaran el número de vots



El vicepresident d'Iniciativa per Catalunya Verds, Jordi Guillot, ha valorat positivament a Sabadell els quinze dies de campanya i considera que s'ha pogut palpar a peu de carrer el que diuen les enquestes, és a dir, que els ecosocialistes pujaran en vots i escons. Des de la coalició es creu que la campanya s'ha fet en positiu i que això ha possibilitat explicar les propostes de govern dels ecosocialistes. D'altra banda, Guillot considera que: "Els únics que han cregut que hi ha hagut un govern tripartit que ho ha fet bé, som nosaltres". "Saura era l'únic -- ha considerat Guillot -- que ha format part del govern durant aquest tres anys i que és conscient de tot el que s'ha fet per Catalunya". Això, segons Guillot, els ha permès fer una campanya "coherent, creïble i sense dubtes". En aquest sentit, el responsable de campanya s'ha dirigit als votants desencantats del PSC i d'ERC dient que vol "convèncer a tota aquella gent d'esquerres i progressista", ex votants de les dues formacions, "també als joves i nous votants, que tenen dubtes i incerteses respecte el que faran aquests dos partits", a que votin la coalició.

També ha remarcat que el seu partit té "el compromís real que el vot serà utilitzat per fer polítiques d'esquerres i un govern d'esquerres". Guillot tampoc no ha volgut oblidar a tots aquells que els tenen simpatia i els ha demanat que "transformin la simpatia en vots". De fet, la coalició "aspira a superar els dos dígits en vots i escons i a treure representació a la circumscripció de Lleida". "D'aquesta manera -- diu Guillot -- ens donariem per satisfets".
Pel que fa al Vallès, i segons la coordinadora d'Esquerra Unida i Alternativa a la comarca i número 45 a les llistes, Marisol Martínez, "el Vallès necessita polítiques per reduir la manca d'inversions de 23 anys de CiU". En referència a aquesta carència d'inversions, Martínez creu que els principals problemes del Vallès són l'habitatge, la pressió assistencial sanitària i la deslocalització empresarial. Però també ha dit que "en tres anys s'han solucionat molts aspectes, sobretot, pel que fa a la sanitat". D'altra banda i segons el president comercial de la coalició, Xavier Bosch, un altre dels problemes és la mobilitat i ha afirmat que "cal una mobilitat més moderna basada en transport públic per evitar fer grans obres nocives pel territori com és el Quart Cinturó".