NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimarts, de desembre 12, 2006

EUiA expressa el seu compromís per recuperar la confiança i el respecte entre les forces d'esquerres


Marisol Martínez

La secció local d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) ha expressat el seu compromís per recuperar la confiança entre les forces d'esquerres de la ciutat. D'aquesta manera, la formació reconsidera la decisió expressada dilluns passat per la seva Comissió Política, que passava per presentar-se en solitari a les eleccions municipals del maig si es confirmava el principi d'acord tancat entre Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i l'Entesa per Sabadell (ES). EUiA considera, no obstant, que en els últims dies les dues formacions han fet gestos per recuperar la confiança entre les esquerres de la ciutat. "Ecosocialistes i entesistes han fet manifestacions, tant públiques com privades, que van en aquest sentit", explica la coordinadora local d'EUiA, Marisol Martínez (a la foto). És per això que el soci minoritari de la coalició roig i verda ha expressat també la seva voluntat de "recuperar el respecte, el reconeixement mutu i la col·laboració entre les esquerres de Sabadell". Amb aquest gest es vol facilitar un procés negociador on totes les forces progressistes se sentin còmodes.

EUiA ha reiterat la seva voluntat d'assolir una candidatura unitària amb els seus socis i amb l'Entesa per Sabadell, però ha advertit que cal treballar sobre la base del respecte i de l'equilibri entre les tres forces. "Continuem sense estar d'acord amb les formes que han demostrat ICV i l'ES, però aquest no pot ser el condicionant que ens impedeixi seguir parlant", assegura Martínez. En aquest sentit, la coordinadora d'EUiA ha advertit que això no suposa cap avenç en les converses: "Hem tornat al mateix punt en què estàvem. Hi ha aspectes en els quals continuem sense estar d'acord, i haurem de tornar a seure tots tres per buscar una via que ens satisfaci per igual".

La formació liderada per Marisol Martínez ha ratificat el seu compromís, en primera instància, amb els seus socis d'ICV. "La coalició ha d'estar oberta a d'altres forces polítiques, però el nostre primer compromís és amb Iniciativa", ha dit Martínez. La coordinadora local d'EUiA ha reconegut errors en la seva formació: "Quan les parelles trenquen sempre és culpa de tots dos. Aquí ha passat el mateix, segurament hi ha alguna cosa que EUiA no ha fet bé, i ara cal analitzar què ha passat i buscar solucions".

Carme Garcia, candidata únicaLa candidatura de Carme Garcia ha estat l'única que s'ha presentat per encapçalar la llista d'ICV a les properes eleccions municipals. Avui ha acabat el termini de presentació d'avals per part dels aspirants a ocupar el primer lloc de la llista, amb el resultat d'aquesta única candidatura. Garcia ha recollit els avals suficients per ser proclamada oficialment candidata en el procés de primàries, que acabarà divendres al vespre.