NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dilluns, de desembre 04, 2006

EUiA es presentarà en solitari si es formalitza l'acord entre Iniciativa i l'Entesa per les Municipals'07

Marisol Martínez y Celestino Sánchez rodeados de la Comisión Política y candidatura de EUiA

Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) es presentarà en solitari a Sabadell a les Eleccions Municipals del maig de 2007 si, finalment, es materialitza el principi d'acord al qual han arribat Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i l'Entesa per Sabadell (ES) per presentar una llista conjunta encapçalada per la diputada ecosocialista Carme García. Envoltada per tots els membres de la Comissió Política d'EUiA, Marisol Martínez, coordinadora local del partit, ha dit aquesta tarda que l'acord "ninguneja" la seva formació i que no és acceptable "ni per ètica, ni per coherència ni per responsabilitat". "Representem un sector de l'electorat, integrat pels moviments obrer i veïnal, entre d'altres, que no s'han tingut en compte en les negociacions", ha dit Martínez, que s'ha mostrat convençuda dels bons resultats que podria treure una candidatura en solitari encapçalada per ella mateixa. "Les vegades que ens hem presentat per separat a Sabadell, EUiA ha superat ICV en nombre de vots", ha recordat Martínez.

De totes formes, l'escissió d'EUiA no es materialitzarà de forma immediata. La direcció local del partit esperarà a rebre la confirmació oficial d'un pacte que, de moment, només s'ha comunicat de forma "oficiosa". A més, donarà un marge de temps a ICV per tal que rectifiqui els errors que ha comès en el procés, entre els quals el principal és "actuar com un partit i no com una coalició", ha destacat Martínez. "No descartem que acabi prevalent el sentit comú i que els dirigents d'ICV s'adonin que estan plantejant una barbaritat i que sense EUiA no hi ha projecte", ha manifestat el secretari de Política Institucional d'EUiA, Celestino Sánchez. De formalitzar-se l'acord, EUiA veuria relegada la seva presència a la llista conjunta al cinquè lloc de la papereta, just al límit de la millor hipòtesi de resultats que barallen les diferents formacions.

Pacte amb CiUA més del fet de no haver-ne estat advertits, el pacte entre Iniciativa i l'Entesa molesta també a les seus local i nacional d'EUiA per la predisposició dels entesistes a pactar, arribat el moment, amb Convergència i Unió (CiU). "Sabem que tenen aquesta intenció, perquè hem mantingut amb ells tres reunions privades i així ens ho han manifestat", ha dit Sánchez. El secretari de Política Institucional d'EUiA ha dit aquesta tarda que el partit "mai pactarà amb la dreta, ni a Sabadell ni enlloc" i ha advertit que la indefinició d'ICV sobre aquesta possibilitat aboca la coalició a una "crisi d'abast nacional" que, entre d'altres extrems, posa en perill les alcaldies de Santa Perpètua i Cerdanyola, dos dels principals enclaus ecosocialistes. De fet, la "irresponsabilitat" dICV ha paralitzat la negociació comarcal de la coalició de cara a les municipals. En el rerefons de les paraules de Sánchez hi ha la possibilitat d'articular un front comú de la resta de partits si els socialistes sabadellencs perdéssin la majoria absoluta en les Municipals, una operació que representants de totes les formacions han comentat darrerament de manera oficiosa. (PUBLICAT A WWW.RADIOSABADELL.CAT)