NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de desembre 01, 2006

Una gran delegació d’EUiA assistirà a la manifestació contra el Quart Cinturó


Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell, així com EUiA de la comarca, assistiran a la manifestació que es durà a terme el proper diumenge 3 de desembre, a les 12h, a la Pl. D’Antoni Llonch de Sabadell per tornar a repetir NO a la construcció de la Autovia Orbital B-40, o Quart Cinturó. Des d’EUiA portem molt de temps argumentant l’impacte ambiental i la destrucció de paratges que suposarà la construcció d’aquesta nova via de comunicació que, per altra banda, ha quedat demostrat per nombrosos estudis no és una solució a la mobilitat intercomarcal.

Una autovia que no solucionarà de cap manera els dèficits que hi ha en les xarxes de mobilitat existents a l'àrea metropolitana, sinó que els agreujarà: ja sigui per la desviació de recursos públics cap a les xarxes de transport amb vehicle privat, ja sigui perquè una major oferta de carreteres causa un efecte miratge i potencia encara més la utilització de vehicle privat. Per aquest motiu, EUiA se suma a la petició de moltes entitats i organitzacions de la comarca que demanen: la retirada del projecte del Quart Cinturó, l’atenció prioritària al sistema de transport públic, la priorització d’inversions a la xarxa viària ja existent i una major coherència entre la protecció de la xarxa d’espais agronaturals, el model territorial i la xarxa de mobilitat.

En aquest sentit, a la manifestació convocada pel proper diumenge dia 3 a la plaça Antoni Llonch de Sabadell, hi ha prevista l’assistència d’una important delegació de membres d’EUiA de la comarca encapçalada per la coordinadora local i comarcal d’EUiA Marisol Martínez. A més de la cap de llista d’EUiA, Marisol Martínez, estaran presents tots els regidors d’EUiA al Vallès Occidental i les direccions de totes les Assemblees de Base de la comarca.