NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dilluns, de desembre 04, 2006

Iniciativa i Entesa concorreran a les Municipals en una llista única encapçalada per Carme García

Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) i l'Entesa per Sabadell (ES) concorreran a les eleccions municipals del maig de 2007 en una candidatura conjunta després que la direcció nacional dels ecosocialistes hagi acceptat bona part de la proposta de màxims que fa uns dies els havien plantejat els entesistes i que inclou, com a punt principal, el repartiment al cinquanta per cent dels 27 noms de la papereta. Segons avança avui el diari Més Sabadell, el vicepresident d'Iniciativa, Jordi Guillot, va ser la setmana passada a la ciutat per tancar un acord que la direcció local donava fa uns dies per impossible i que preveu, com a condició indispensable, que la diputada al Congrés Carme García (a la foto) encapçali la candidatura. En tot aquest procés, Guillot ha estat el principal interlocutor de l'Entesa, ja que amb anterioritat ja s'havien produït altres trobades,o sempre amb coneixement de la direcció local d'ICV. Tot i així, aquest matí els ecosocialistes sabadellencs han volgut desmentir aquest extrem. "Des de sempre hem participat i hem estat presents a tot el procés d'aproximació a l'Entesa" ha dit el president local d'ICV, Pere Vallverdú, "de manera que en cap cas es pot dir que des de Sabadell estiguem al marge". Vallverdú també ha subratllat la "plena sintonia entre la direcció local i la nacional".

A partir d'ara, l'operació l'hauran de ratificar les assemblees de militants que Iniciativa i l'Entesa realitzaran entre el 15 i el 19 de desembre. Paral·lelament, no obstant, les dues formacions han començat ja a discutir els noms que seguiran al cap de llista. Per part d'Iniciativa, sembla que el número tres l'ocuparia l'exregidor Josep M. Matencio, mentre que la coordinadora local d'EUiA, Marisol Martínez, s'hauria de conformar amb el lloc número cinc. Per part de l'ES, sembla clar que el número dos podria pertànyer a l'actual portaveu de la formació a l'Ajuntament, Isidre Soler. Les dues formacions treballen amb la hipòtesi de tenir cinc regidors en el nou Consistori amb la qual cosa, de confirmar-se aquesta configuració, podrien quedar fora del nou Ajuntament els tres integrants de l'actual grup municipal d'ICV, és a dir, Ramon Álvarez, Paco Fernánez i Juan Guil. Segons ha pogut saber Ràdio Sabadell 94.6, aquest últim, representant del PSUC Viu dins la coalició ecosocialista, només podria aspirar a ocupar la novena posició de la llista. També quedaria fora de les travesses el número dos de la candidatura aprovada per Esquerra Unida fa una setmana, Juan Miguel Mena, president de l'Associació de Veïns de Torre-romeu.

"Tothom n'estava al corrent"Les seccions locals d'ICV i de l'Entesa no han parlat aquest matí obertament d'un principi d'acord, i s'han limitat a admetre que les converses entre totes dues formacions avancen a bon ritme i de forma discreta. Soler no ha volgut confirmar que els representants de la formació s'hagin reunit amb Jordi Guillot. "Hem tingut molts contactes a diferents nivells", ha dit. El portaveu entesista també ha desmentit que les converses s'hagin produït a esquenes d'EUiA: "Tothom n'estava al corrent, seria un gran error mantenir converses sense que alguna part no ho sabés".

Aquesta afirmació contrasta amb el gran malestar que es viu al si d'EUiA. Els representants locals han mantingut contactes durant tot el matí amb la direcció nacional del partit per analitzar la situació i avaluar els passos a realitzar. "Un acord a dues bandes no reflecteix la pluralitat de les esquerres de Sabadell, que era la idea que va motivar aquesta candidatura conjunta", ha dit la coordinadora comarcal d'EUiA, Marisol Martínez, que ha convocat una roda de premsa per aquest vespre. El regidor Juan Guil també s'ha mostrat preocupat: "És un fet molt greu que les direccions nacionals passin al davant de les organitzacions locals". Guil també ha qüestionat la motivació de l'acord: "En comptes de primar els continguts i la creació d'una alternativa de govern, s'ha prioritzat els interessos electorals i la suma de vots de dues organitzacions", ha conclòs. (PUBLICADA A WWW.RADIOSABADELL.CAT)