NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dissabte, d’abril 19, 2008

La coalició demanarà en una moció estacions de metro amb una arquitectura singular


Imatge de les estacions de metro d'Estocolm i Bilbao.

La moció planteja encetar un procés participatiu per decidir una temàtica relacionada amb la ciutat. La coalició ICV-EUiA proposarà al proper Ple del mes d'abril dotar d'un atractiu arquitectònic les futures estacions de Sabadell que s'han de construir arran del perllongament dels FGC. L'objectiu és que les noves estacions afegeixin valor arquitectònic a la ciutat i puguin, fins i tot, esdevenir un clam turístic “aspirem a què els turistes que visitin Barcelona vinguin a visitar el metro de Sabadell”, va explicar Carme Garcia.



Els motius d'aquestes estacions han de venir, segons planteja la coalició, d'un procés participatiu obert a tota la ciutadania. Una proposta per dur-lo a terme és obrir un concurs d'idees on tothom hi pugui dir la seva. Per Marisol Martínez aquesta seria una manera de donar a conèixer “artistes de la ciutat, de la comarca i de Catalunya en general”.




Els tres portaveus presents a la roda de premsa van posar diversos exemples de ciutats que han cuidat la imatge d'aquesta infraestructura, d'entre els exemples van destacar el metro de Bilbao i el d'Estocolm. Una idea que van llançar a l'aire des de la coalició va ser dedicar cada estació a un episodi de la història de Sabadell. Juan Miguel Mena va explicar que es podria fer una estació amb motius prehistòrics, una medieval, una altra de l'època moderna, dedicar-ne una al tèxtil per la importància que ha tingut la indústria a la ciutat i, una última, que escenifiqui la situació actual arrel de l'arribada de nova ciutadania. El regidor va concloure “en vuit minuts tenim, visualment, un panorama de la història de Sabadell”. [publicat a www.vilaweb.cat/sabadell]

1 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home