NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

diumenge, de febrer 17, 2008

EUiA valora la comissió especial d'Oci Nocturn

En el passat Ple Municipal del 24 de setembre, i després d’haver demanat com a ICV-EUiA la creació d’una Comissió o Grup de Treball per tractar el model d’oci nocturn a Sabadell i les conseqüències que aquest model està tenint per al barri de Gràcia, es va aprovar una moció del nostre Grup Municipal a favor de la immediata atenció a les demandes del barri de Gràcia en aquest tema.

La posada en marxa de la Comissió Informativa Especial d’Oci Nocturn a petició del nostre Grup Municipal ha servit per poder tractar, separadament, els problemas i les demandes especifiques del barri de Gràcia com a zona d’alta densitat de locals d’oci i abordar el debat sobre el model d’oci nocturn que volem per a Sabadell.

Pel que fa al primer aspecte, la nostra moció proposava atendre, amb carácter d’urgència, les demandes del barri en quant a més vigilancia i seguretat a la zona, neteja i cura dels espais públics i de les zones residencials més afectades durant els dies crítics de massificació de la zona. En aquest sentit, la nostra moció ha aconseguir canviar els accessos al barri de Gràcia entrant pel C. Renall/Permanyer, ja que això facilitaria controlar l’accés al barri, fer una notificació genèrica als veïns de la targeta identificadora per accedir amb les tanques mòbils i en quant a seguretat ciutadana, la Policia Municipal vincularà una unitat específica al punt d’accés i a partir de l’1 de febrero s’ha reforçat el comandament del torn de nit amb un caporal, un sergent i més agents.
En quant al model d’oci, des d’Iniciativa – Esquerra Unida entenem que la Comissió Informativa Especial d’Oci Nocturn ha d’enfocar el debat i la reflexió sobre el model d’oci nocturn a la nostra ciutat amb una visió global dels temes.

En el marc actual és primordial l’avantprojecte de Llei d’Espectacles que està treballant la Generalitat de Catalunya, on la nova regulació traspassa moltes competències a l’administració local: parla de solucionar el problema dels espectacles en viu de petit format amb l’adequació corresponent en seguretat i insonorització. Aquesta nova normativa podria resoldre alguns dels problemes actuals de la ciutat, però segurament la densitat i la possibilitat de concentració de locals són elements a tenir molt en compte.

A la CIE d’Oci Nocturn del passat 13 de desembre de 2007 la representant i portaveu de la nostra coalició va proposar dedicar unes sessions a escoltar persones de fora de l’Ajuntament de Sabadell, que tenen opinió respecte el tema de l’oci nocturn, per tal d’avançar d’una forma paralel.la. En aquest sentit, ICV-EUiA proposa ampliar el debat i la reflexió en tres sessions de treball amb els següents criteris:

1. Sessió de temes legals. Durant aquesta sessió s’abordarien temes estrictament legals, de normativa vigent i urbanística de la ciutat. Es tracta de donar la mirada normativa de l’oci nocturn.

2. Sessió de model d’oci. En aquesta sessió escoltaríem la gent que estan portant a terme projectes culturals diversos i estudiosos dels fenòmens joves. Així com persones que treballen en el camp de la cultura i que ens poden aportar determinades visions sobre els consums culturals.

3. Sessió Oci a Sabadell. Durant aquesta sessió escoltaríem les persones o entitats que estan treballant projectes culturals i d’oci i que, per tant, seria important la seva aportació.

L’objectiu d’aquestes sessions de treball seria ampliar tota la informació possible en els temes concrets de normativa, model d’oci i experiències a Sabadell per tal d’abordar el debat i la reflexió sobre l’oci nocturn a la nostra ciutat amb una visió global i transversal.