Visita a Torre-romeu, con el conseller Joan Saura, para valorar la Llei de Barris
Joan Saura, amb els regidors Joan Mena, Marisol Martínez, Carme Garcia i Josep Maria Matencio
Durant el primer mandat del govern progressista i d’esquerres de la Generalitat de Catalunya es va aprovar, com a primera llei de la legislatura, la denominada Llei de Millora de Barris, Àrees urbanes i Villes que requereixen una atenció especial. Aquesta llei responia a una de les prioritats i principals preocupacions, encara presents, del Govern d’Entesa de la Generalitat de Catalunya: millorar les condicions de vida de tots els ciutadans, especialment d’aquells que resideixen en els entorns urbans més fràgils i que aguditzen la fractura social.
L’Ajuntament de Sabadell va optar a la llei de barris, per a la millora dels entorns urbans del Parc Fluvial del Ripoll, a la segona convocatòria de la llei el mes de setembre de 2005. Aquesta iniciativa, dotada amb 18 milions d’euros, pretén millorar els barris de Torre-romeu, Can Puiggener i Raval d’Amàlia.
En el cas de Sabadell, la Llei de millora de barris està organitzada fonamentalment en tres aspectes, tot i que el treball es duu a terme a través d’eixos transversals que es treballen de manera integral: equipaments i espais, planejament urbanístic i ascensors i aspectes socials.
Des d’un primer moment, la coalició ICV-Euia de Sabadell vam valorar com a molt important aquesta llei, una de les més fonamentals per aconseguir la cohesió social a Catalunya, i per tant també a la nostra ciutat.
Aquesta proposta, que va encaminada a una intervenció transversal, ha de garantir, al cent per cent, que tot estarà destinat a la millora d’aquests barris i, per tant, que tot estarà destinat a aquestes actuacions. Aquest aspecte és que més preocupa a la coalició, ja que als barris encara no s’han vist algunes de les inversions més importants tot i haver passat el meridià des de l’aplicació de la Llei de Barris a Sabadell. Per tant, un bon moment per fer un primer balanç. Així les coses, som conscients que algunes de les inversions i programes previstos són molt lents i, per aquest motiu, ICV-EuiA ha mantingut diverses reunions amb les entitats veïnals més afectades i amb l’equip de govern.
En aquest mateix sentit, la Llei preveu una participació ampla i, per tant, un nivell d’implicació de les entitats i veïns i veïnes dels barris en un grau molt alt. Qüestionarem, com així hem fet amb aquelles actuacions com les escales mecàniques de Torre-romeu, les inversions que es facin amb la Llei de Barris i que no comptin amb la participació directa i acurada del teixit social i associatiu dels tres barris. Finalment, la coalició ICV-EUiA encoratja l’equip de govern a aprofitar la Llei de Barris per aprofundir en actuacions i inversions de Can Puiggener, Torre-romeu i Raval d’Amàlia, ja que ens trobem en el moment oportú per aconseguir una ciutat inclusiva i cohesionada en aquelles zones més fràgils de la ciutat.
0 Comments:
Publica un comentari a l'entrada
<< Home