NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de febrer 22, 2008

Marisol Martínez: "La Ciudad de la Música es una nueva venta de humo del gobierno Bustos"

En la passada Comissió Informativa de Presidència del dia XXX va ser presentat l’Avantprojecte sobre Sabadell, Ciutat de la Música. Un cop analitzat aquest avantprojecte, la coalició ICV-EUiA anunciem que no podem compartir aquest projecte presentat per diferents raons:
  • Es tracta d’un document que no fa esment ni té en compte anteriors treballs realitzats a Sabadell en l’àmbit cultural com va ser el Mapa Cultural, elaborat entre els anys 1991 i 1994, i publicat al 1995. En aquest mapa, per exemple, ja es contemplava la rehabilitació del Teatre Principal o la Casa Duran, que l’equip de govern actual desvinculant-lo del projecte cultural que ja teníem.
  • Es tracta d’un projecte que es preocupa únicament de les grans infraestructures. A més, aquestes infraestructures estan més en clau de projecció exterior de la ciutat que no pas treballant per dotar de debò a la ciutat dels recursos necessaris en l’àmbit de la cultura i de la música:
    - No vincula la Ciutat de la Música a les escoles de música de la ciutat ni apunta serveis o polítiques de proximitat per als ensenyaments musicals.
    - Fa un enfocament només orientat a la professionalització i oblida el paper de l’aprenentatge musical des del gaudi com a objectiu prioritari, més encara des de l’Administració Local.
    - És un avantprojecte que planteja fonamentalment actuacions musicals d’èlit, desvinculades de l’objectiu d’aproximar la música a tota la ciutadania i desvinculada també d’altres arts escèniques i de la xarxa creativa ciutadana.
  • Tampoc compartirem ni recolzarem un avantprojecte d’aquestes característiques que, a més de no ordenar la ciutat artísticament i no dotar-la de serveis i polítiques de proximitat, no aporta cap tipus de previsió econònima estimativa de la inversió inicial i tampoc dels pressupostos inicials que garanteixin el seu funcionament.
    D’altra banda, posem en dubte la credibilitat del projecte ja que el finançament del projecte es tracta d’una manera molt superficial. Per tant, trobem a faltar una memòria econòmica que desglossi la previsió de la despesa i la previsió dels ingressos; iniciar un projecte sense aquesta memòria és tornar a vendre fum a la ciutat i als sabadellencs i les sabadellenques.

1 Comments:

  • At 2:11 p. m., Anonymous Anònim said…

    Hi ha algun fórum d'EUiA a la xarxa?

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home