NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

diumenge, de setembre 28, 2008

EUiA de Sabadell reclama els drets de mobilitat universal amb una passejada per la ciutat


Los regidores Marisol Martínez y Joan Mena, leyendo el manifiesto

En el marc de la Setmana de la mobilitat, Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell ha organitzat una passejada pels carrers del centre de Sabadell per tal de reclamar els drets de mobilitat universal per a totes les persones de la ciutat. La passejada, acompanyada pels timbalers de les Bruixes del Nord, ha sortit a les 11.30h del matí de la Plaça d’Antoni Lonch i s’ha desplaçat pel carrer de les Tres Creus fins a la Plaça de Sant Roc. L’objectiu de la passejada ha estat denunciar les barreres que es troben les persones amb mobilitat reduïda quan fan aquest camí per la ciutat.
La passejada, que ha comptat amb una nombrosa participació, ha rebut també el suport massiu dels sabadellencs i sabadellenques que en aquell moment sortien a passejar per la ciutat. A més, els integrants de la marxa han repartit durant tot el trajecte els fulletons editats que reclamaven els drets de mobilitat universal per a totes les persones. Tots plegats, hem defensat que la lliure circulació de les persones és un dret civil que, malauradament, avui és negat a les persones amb mobilitat reduïda i, per tant, calen marxes com aquesta per reclamar i defensar que l’autonomia personal és un dels drets més fonamentals.
Un cop finalitzat l’acte, cap a les 13h, a la Plaça de Sant Rocs, els regidors d’EUiA, Marisol Martínez i Joan Mena, han donat lectura al manifest que s’ha editat i en el que es destaca i es reclamen els següents compromisos:

1. Segons l’estudi del FORO DE VIDA INDEPENDIENTE, només el 37% dels viatges de la RENFE són accessible. Per tant, EUiA reclama un Pla per aconseguir la plena accessibilitat a la RENFE.

2. Sovint un cotxe mal estacionat a la vorera o una obra malament assenyalada suposa una autèntica barrera que atenta contra els drets de mobilitat universal. Per tant, EUiA reclama campanyes de sensibilització i conscienciació a favor dels drets de mobilitat universal.

3. El transport públic és un element fonamental per aconseguir la plena autonomia de les persones. Per tant, EUiA demana una major adaptació dels taxis i l’adaptació plena dels autobusos interurbans.

Amb aquesta acció, Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell ha volgut mostrar el seu compromís per fer de Sabadell una ciutat accessible per a tots els sabadellencs i les sabadellenques. En aquesta línia, des d’EUiA entenem que la Setmana de la mobilitat ha de ser també el moment adequat per reclamar l’accessibilitat universal, ja que si no ho fem així estarem limitant els drets bàsics de mobilitat a totes les persones.