NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

diumenge, de setembre 14, 2008

EUiA de Sabadell se suma a les forces d’esquerra i sindicats contra la directiva europea de l’augment de la jornada laboral a 65 hores


Marisol Martínez, coordinadora d'EUiA a Sabadell

Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell ha enviat una carta a les organitzacions sindicals locals (CCOO, UGT i USOC) i al PSC de Sabadell per mostrar la voluntat de la nostra organització de sumar-nos a les accions que des de l’esquerra es puguin dur a terme per tal de fer front a la directiva europea d’ampliar la setmana laboral a les 65 hores.



D’aquesta manera, EUiA de Sabadell vol evitar que el proper mes de novembre el Parlament Europea aprovi aquesta mesura que, sense cap dubte, afecta tots els treballadors i les treballadores d’Europa i augmentaria dràsticament les dificultats per conciliar la vida laboral i familiar. La voluntat d’EUiA és sumar tots els esforços que siguin possibles per tal que directives com aquesta no siguin una realitat a l’Europa social que des de l’esquerra entenem que s’ha de construir.



En aquest sentit, Marisol Martínez, coordinadora local d’EUiA, entén que “aquesta mesura és un gran pas enrere en les propostes que es venen fent des de l’esquerra, com ara la reducció de la jornada laboral per crear més ocupació, l’eliminació de les hores extraordinàries i les mesures col.lectives per gaudir d’una millor qualitat de vida”. A més, segons Martínez, “l’Europa que s’està construint és la que desregularitza els drets laborals bàsics aconseguits gràcies a la lluita del moviment obrer. No pot ser que Europa posi els interessos econòmics per davant dels interessos dels treballadors”. Finalment, Marisol Martínez, ha afirmat que “EUiA de Sabadell, com no pot ser d’una altra manera, ens posem a disposició dels drets dels treballadors i de les treballadores i esperem que des del món sindical i des de les organitzacions d’esquerra aconseguim redreçar Europa cap el camí de la millora de la qualitat de vida de tots els ciutadans”.