NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dissabte, de gener 31, 2009

EUiA del Vallès Occidental constitueix la Comissió de Política Municipal, amb la presència de tots els regidors i regidores de la comarca


Tres dels regidors de la comarca: Celestino Sánchez, responsable de Política Municipal; Marisol Martínez, coordinadora comarcal; i Òscar Rivera, regidor a Palau-Solità i Plegamans.

Esquerra Unida i Alternativa del Vallès Occidental ha constituït la Comissió de Política Municipal on estan presents tots els regidors i regidores de la nostra organització a la comarca. La primera trobada de la comissió, amb presència de localitats com Polinyà, Barberà del Vallès, Sentmenat, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Sabadell i Rubí, s’ha celebrat al Casal Pere Quart de Sabadell.

En aquesta primera trobada, els regidors i regidores de la comarca han abordat la valoració dels diferents pressupostos municipals i s’han marcat els reptes de futur que EUiA del Vallès Occidental mantindrà en el marc de les polítiques municipals als ajuntaments de la comarca. Marisol Martínez, coordinadora comarcal d’EUiA ha volgut destacar que “EUiA ha de ser un instrument vàlid perquè les persones expressin la seva veu, les seves reivindicacions i les seves necessitats als ajuntaments de la comarca; i en aquesta línia treballarem els aspectes més importants de la política de proximitat”. Martínez, a més, ha destacat que “els regidors i les regidores d’EUiA són homes i dones compromesos amb la societat i que estem convençuts de la necessitat d’un canvi estructural i no de polítiques parcials. En aquesta línia, la Comissió de Política Municipal integrada per tots els regidors i regidores d’EUiA ha de ser una eina de la nostra organització per abordar amb estratègia els canvis que necessita el Vallès Occidental i centralitzar i unificar propostes per transformar la vida i la realitat dels nostres veïns i les nostres veïnes”.



Per la seva banda, Celestino Sánchez, regidor de Barberà del Vallès i responsable de Política Municipal d’EUiA al Vallès Occidental ha manifestat que cal “abordar de forma global, i no paternalista, les polítiques socials a la comarca. Una de les reflexions de la Comissió de Política Municipal ha estat la necessitat d’ampliar la mirada sobre què són i què signifiquen les polítiques socials que es poden abordar des de l’administració local. En aquest sentit, hi ha tendència a concretar polítiques socials centrades exclusivament en temes com les ajudes al menjador, els serveis a la llar o l’atenció a les persones més vulnerables, però des d’EUiA defensarem que la política social també passa per una aposta potent per l’habitatge i el lloguer social, el foment del transport públic als polígons industrials de la comarca o potenciar el comerç de proximitat en una situació de crisi econòmica que també estan pagant les petites empreses o els autònoms. Aquestes són, doncs, les polítiques socials que des d’EUiA es defensaran a la comarca”. A més, segons Sánchez cal “aconseguir recursos per fer aquestes polítiques socials també a la comarca. Per tant, defensem el criteri de subsidiarietat en la decisió política. Sota aquest criteri, que ha de marcar les competències però també els recursos, s’ha de marcar l’objectiu de garantir el 30% per a gestió dels Ajuntaments”.




Finalment, la Comissió de Política Municipal d’Esquerra Unida i Alternativa del Vallès Occidental ha acordat, per unanimitat, continuar potenciant polítiques de cultura de la pau sobretot en el camp de la pedagogia a la població.