NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de gener 09, 2009

Jamal Lababidi acompanya el Grup Municipal en la presentación de la moció presentada a la Junta de Portaveus demanant la fi de la massacre a Palestina


Jamal Lababidi, amb els regidors Marisol Martínez i Joan Mena, i el coordinador d'EUiA a Barberà del Vallès, José Rivera.

El Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Sabadell ha presentat aquest matí la seva moció demanant la fi de la massacre del poble palestí a la Junta de Portaveus celebrada aquest matí. La moció pretén donar la veu d’alerta sobre la massacre que l’exèrcit d’ocupació israelià està cometent a Gaza. De moment, el resultat d’aquest nou acte de barbàrie ha causat mig miler de palestins morts, bona part d’ells de la població civil desarmada. La presentació de la moció, per part dels regidors de la coalició Carme Garcia, Marisol Martínez i Joan Mena, ha estat acompanyada per l’expresident de la Comunitat Palestina a Catalunya, Jamal Lababidi.

La portaveu del Grup Municipal, Carme Garcia, ha destacat que “davant d’aquesta situació, la nostra inacció alimenta la complicitat dels governs de la Unió Europea. En lloc de pressionar el govern d’Israel per les greus violacions dels drets humans i crims de guerra, s’han decidit enfortir les relacions comercials de la UE amb l’Estat d’Israel. En aquest marc, la nostra moció proposa denunciar aquest nou acte criminal de l’Estat d’Israel contra la població civil palestina, reclamar a la comunitat internacional la represa immediata de les negociacions per l’aturada dels atacs, que el govern de l’Estat Espanyol aturi el comerç d’armes amb Israel, que el govern de la Generalitat suspengui el foment de les relacions comercials amb Israel i instar a l’Estat Espanyol a reclamar a les Nacions Unides la defensa dels Drets Humans i l’enviament urgent d’una missió internacional de protecció de les víctimes del conflicte”.

Per la seva banda, Jamal Lababidi, ha manifestat que “la situació que es viu a Gaza és insostenible. Per tant, cal fer una crida massiva per acabar amb el genocidi del poble palestí per part de l’Estat d’Israel”. En aquesta línia, l’expresident de la Comunitat Palestina a Catalunya ha volgut remarcar que “no es pot comparar l’ofensiva bèl.lica d’un estat com Israel, amb la defensa que està fent el poble palestí de les seves vides i del seu territori. No és el mateix un poble que ataca que un altre que es defensa”.

La regidora de la coalició Marisol Martínez ha demanat “a tota la població de la ciutat la seva participació en la manifestació que demà dissabte es durà a terme a les 17h a Barcelona i on hem de ser molts i moltes ciutadanes compromeses amb la pau, exigint la finalització d’aquesta massacre i el compromís dels nostres governs amb la pau. Cal una unitat d’acció de tota la població catalana per tal d’exigir als governs de l’Estat i de la Unió Europea la ruptura immediata de tots els acords de cooperació i associació comercial amb l’Estat d’Israel”.Finalment, el també regidor Joan Mena ha anunciat que “el nostre compromís amb cultura de la Pau ens farà dur a terme un seguit d’actes, concentracions i sensibilització entorn a la situació que està vivint la població civil palestina i, sobretot, la passivitat dels agents de la comunitat internacional. El compromís de la coalició amb la cultura de la Pau està present sempre en el nostre ADN polític, no només puntualment en aquests moments”.