NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de desembre 26, 2008

El Grup Municipal considera "esgotada" la capacitat de govern de l'executiu de Manuel Bustos


Vallerdú, Mena, García i Martínez, al Centro Galego Nós

Els regidors del grup municipal d'Iniciativa-Esquerra Unida consideren que el tipus de projectes presentats pel Govern municipal per a ser finançats amb el Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) demostren "la manca de projecte de ciutat i de capacitat de govern de l'executiu de Manuel Bustos". Segons la portaveu dels ecosocialistes, s'han presentat projectes com la supressió de les barreres arquitectòniques que són "una responsabilitat del Govern" però en cap cas projectes innovadors com ara la creació d'un sistema pneumàtic de recollida de residus com el que ha proposat Barberà del Vallès. En aquest sentit, considera que no hi ha "ni un sol projecte novedòs, amb actuacions que són necessàries però que no seran estratègiques ni a mig ni a llarg termini".

Els regidors de la coalició d'esquerres han explicat que la seva formació ha presentat projectes que aposten per les energies renovables per a ser finançats pel FEIL, però que la resposta de l'equip de Govern és que "no tenien cap projecte d'aquest tipus".Garcia ha anat més enllà i ha afirmat que "Sabadell necessita urgentment saber cap a on vol anar no fins el 2011 sinó fins el 2020", i ha demanat que aquesta proposta no es faci en termes electorals, sinó que s'"ha de definir el paper de la ciutat a la comarca, però també a nivell català, estatal i europeu". Garcia, que ha fet una roda de premsa conjunta amb els regidors Marisol Martínez, Joan Miquel Mena i Pere Vallverdú al Centro Galego Nós, ha fet balanç de la seva actuació política i de la coalició durant el 2008 i els projectes que tenen per l'any que ve.

D'altra banda, Garcia ha continuat carregant contra l'equip de Govern en assegurar que els Serveis Socials de la ciutat estan per sota de les necessitats dels veïns de Sabadell, i per sota també del què s'està fent a Terrassa o Cerdanyola del Vallès --municipi governat pels ecosocialistes en coalició amb Convergència i Unió-- i que l'executiu municipal "ha demostrat no tenir projectes per a la ciutat". Tot i això, Garcia ha assegurat que el missatge de la coalició "no és catastrofista" ja que la ciutat compta amb una "gran riquesa a nivell creatiu i associatiu malgrat que aquesta no estigui acompanyada pel govern". [Notícia publicada a www.radiosabadell.cat]