NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dijous, de gener 15, 2009

Sabadell trasllada la seva preocupació sobre la situació dels Jutjats de la ciutat respecte als fills nounats dels immigrants i el seu registre civil


El regidor d'EUiA, Joan Mena, en roda de premsa.

Des del Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Sabadell hem adreçat tres comunicacions al Síndic Municipal de Greuges, al Síndic de Greuges de Catalunya i al Defensor del Pueblo respectivament, per tal de posar en coneixement d’aquestes tres institucions de defensa dels interessos dels i les ciutadanes, la situació que es viu als Jutjats de Sabadell en referència a l’atenció a les persones immigrades.

Segons tenim coneixement, els nens i nenes nounats fills de persones immigrades que es troben a la nostra ciutat en situació administrativa no regularitzada estan patint una greu discriminació als jutjats de la nostra ciutat. Els pares d’aquests nens i nenes, quan volen demanar cita al jutjat per tal de legalitzar la situació del nounat, han d’esperar entre tres i quatre anys per poder dur a terme aquesta tramitació. Aquesta espera, a banda de comportar un greuge comparatiu inasumible per a una societat democràtica i igualitària, suposa una situació d’indefinició i desamparament estatal i social per al menor fins que no ha transcorregut aquest temps.

En aquest sentit, el regidor d’ICV-EUiA, Joan Mena, ha lamentat “que a la nostra ciutat, un cop més, un sector important de la població pateixi una situació de discriminació i, des de les administracions més properes, s’estigui mirant cap a un altre cantó”. Mena, ha assegurat que “el compromís del nostre Grup és estar al costat de les necessitats de les persones de la ciutat i aquesta situació, a banda de greus discriminacions i profundes desigualtats, suposa un sentiment d’angoixa constant per a moltes famílies de la ciutat. Per aquest motiu, hem decidit posar en coneixement del Síndic Municipal de Greuges, del Síndic de Greuges de Catalunya i del Defensor del Pueblo aquestes desigualtats amb l’objectiu clar d’intentar millorar la situació als Jutjats de la nostra ciutat”. Mena ha afegit que “es produeixen situacions clarament angoixants per a les famílies ja que el seu fill, per un període de tres anys, no existeix administrativament, amb tots els greuges que això comporta”.
Finalment, Mena també ha volgut assegurar que “a banda de posar en coneixement aquesta situació a les institucions encarregades de vetllar pels interessos i les preocupacions dels ciutadans i les ciutadanes, traslladarem la petició als nostres representants al Parlament de Catalunya, el Congrés dels Diputats i el Senat per formular preguntes directes al govern de l’Estat sobre aquest aspecte. No podem tolerar en el Sabadell que pretén dur a terme un Pacte per la Diversitat, una situació de càstig i desempar per una part important dels nostres veïns i veïnes”.