NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de febrer 20, 2009

EUiA de Sabadell fa una crida a la mobilització per la manifestació comarcal del 26 de febrer


Aquest matí Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell ha dut a terme una roda de premsa amb la presència de Mercè Civit, diputada d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Marisol Martínez, coordinadora local i regidora d’EUiA a Sabadell, Sònia López, representant d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA, Fulgencio Cánovas, treballador acomiadat de l’administració pública, José Rivera, treballador de l’empresa SINARD i Gregorio Aguilera, treballador de l’empresa ACC Spain (antiga Unidad hermètica) amb una situació actual molt complicada.

La coordinadora local, Marisol Martínez, ha destacat que “EUiA defensa una economia al servei de les persones en tots els moments, però especialment en la situació actual d’autèntica necessitat. Per això, des d’EUiA volem fer una crida a la mobilització massiva el proper dia 26 de febrer a la plaça Marcet de la ciutat per plantar cara a una situació que cada dia genera més expedients de regulació a la nostra comarca”.

Per la seva banda, la diputada Mercè Civit ha assenyalat que “la situació que vivim és molt greu: molts treballadors s’estan quedant sense feina i, en un període breu de temps, molts altres treballadors deixaran de percebre el subsidi d’atur. Per tant, des d’EUiA es donarà total suport a la manifestació comarcal del 26 de febrer a Sabadell, i també a la manifestació del 14 de març a Barcelona. A més de plantar cara, des d’EUiA estem treballant sis propostes que ajudarien a pal.liar la situació de crisi actual. Aquestes propostes són la defensa d’un treball estable i igualitari i un Salari Mínim de mil euros; la creació d’una Banca Pública amb l’objectiu de convertir els avals en accions que garanteixin la transparència, malauradament s’han posat sobre la taula molts diners públics sense cap tipus de control; Impulsar polítiques de Serveis Socials, en el seu sentit més ampli: habitatge, transport, llei de la dependència, etc; Una reforma fiscal per garantir que pagui més qui més te; la defensa del sector industrial i les Pyme, ja que s’ha invertit poc en investigació i desenvolupament; i, com a sisena mesura, que el Banc Central Europeu tingui control públic i democràtic i, per tant, impulsi una política de crèdits de caràcter social i no de caràcter especulatiu.

EUiA també ha mostrat tot el seu suport i solidaritat als treballadors i treballadores d’ACC Spain (Antiga Unidad Hermética).

EUiA de Sabadell també ha volgut denunciar el que està passant a ACC Spain (antiga Unidad Hermética) i la situació que els treballdors i les treballadores de l’empresa estan vivint en aquests moments i han traslladat tot el seu suport, la seva solidaritat i la posada al servei dels treballadors i les treballadores de la organització.

En aquest sentit, la diputada Mercè Civit ha destacat que “amb ACC Spain, com amb qualsevol altra empresa que viu una situació semblant, des d’EUiA ens reunirem amb els treballadors i les treballadores i, un cop mantingut el contacte, parlarem amb el govern de la Generalitat de Catalunya per poder intervenir en benefici dels i les treballadores. A més, s’exigirà que qualsevol empresa que presenti un ERO, aquest vagi també acompanyat d’un Pla Social i d’un Pla de Futur”.

Per la seva part, Marisol Martínez ha destacat que “durant la tarda d’ahir, la direcció local d’EUiA va mantenir contactes amb representants del Comitè d’empresa d’ACC Spain que estan tancats a la factoria de Sant Quirze i van ser informats que aquest mateix matí es manifestarien per Barcelona per protestar contra la situació”. Finalment, Marisol Martínez també ha anunciat que ella mateixa, juntament amb el també regidor d’EUiA a Sabadell, Joan Mena, acompanyaran durant aquesta tarda els treballadors i les treballadores d’ACC Spain a la tancada que estan mantenint de 24 hores a la fàbrica.