NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dijous, de febrer 08, 2007

La diputada i candidata a l’alcaldia de Sabadell, Carme Garcia, exigeix al Govern en el Congrés que accepti la vigència del debat sobre l’eutanàsia


Carme Garcia a la tribuna del Congrés

La diputada del Grup Parlamentari IU-ICV i candidata a l’alcaldia de Sabadell per ICV-EUiA va desenvolupar ahir davant del Ple del Congrés la seva interpel·lació al govern en relació a la regulació de l’eutanàsia. Carme Garcia va exigir a la ministra responsable en matèria de sanitat la necessitat que l’Executiu socialista “accepti la vigència del debat sobre l’eutanàsia i es decideixi a regular d’una vegada aquest dret inaplaçable”.

Durant la seva intervenció, la diputada va recordar i enumerar a la ministra que “mentre vostès van dient que la societat no està preparada per obrir el debat, les enquestes realitzades a l’estat manifesten un recolzament creixent a l’eutanàsia; en definitiva, l’opinió pública és cada vegada més favorable a l’hora d’abordar el canvi legislatiu”. En aquest sentit, Carme Garcia va destacar la irrenunciable necessitat que el Govern “avanci cap a la despenalització de l’eutanàsia i el suïcidi assistit, així com en establir protocols mèdics per portar-los a terme”. A més, la candidata a l’alcaldia de Sabadell per ICV-EUiA va assenyalar que en aquesta llei que demana IU-ICV ha de quedar clarament reflectit que “els principis de dignitat, autonomia i benestar del pacient fan èticament acceptable i constitucionalment possible la despenalització de l’eutanàsia, a més que és un deure dels poders públics proveir dels mitjans i recursos per prestar assistència adequada als pacients en el tram final de la seva vida”.

La parlamentària catalana, que va plantejar en tot moment el debat de forma constructiva i oferint la col·laboració per avançar en el futur desenvolupament de la norma, va recordar “els incompliments programàtics i polítics del PSOE i del Govern, així com els successius intents de desviar l’atenció cap altres temes per ocultar la falta de voluntat política per elaborar una llei durant aquesta legislatura”. Carme Garcia va centrar la importància de la qüestió al assenyalar que “existeixen i continuaran existint cada cop més persones que sol·licitin el dret a decidir lliurement segons les seves conviccions en relació al final de la seva vida. És tan obvi, tan senzill i tan humà que negar-ho és anar contra natura. És no voler acceptar que la diferència entre l’ésser humà i la resta d’éssers vius és que tenim consciència de la nostra mort i del que significa per a la nostra vida”. “Per aquesta raó –va assenyalar la cap de llista per Sabadell de la coalició ICV-EUiA- ha d’existir un procés d’autorització de l’eutanàsia, unes condicions mínimes objectivables per tal de garantir una pràctica correcta els dos interessos fonamentals que alguns volen presentar com a contradictoris: la voluntat de les persones de decidir lliurement i la obligació constitucional de protegir la vida de les persones en situació vulnerable”.

La concreció de tot això es plasmarà en la moció conseqüència de la interpel·lació que el Grup Parlamentari d’IU-ICV defensarà d’aquí a quinze dies durant el Ple del Congrés i que espera compti amb el consens del major número possible de grups progressistes de la Càmera.