NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de novembre 23, 2007

Juan Miguel Mena: "L'Ajuntament de Sabadell discrimina les persones depenents respecte a Terrassa"



La coalició ICV-EUiA de Sabadell, tal i com va anunciar abans del Ple d’ordenances del passat dilluns 5 de novembre, està treballant una sèrie d’al.legacions que esperem siguin recollides en l’aprovació final de les ordenances fiscals per al 2008.

Estem treballant diferents propostes, juntament amb els nostres tècnics i experts, i avui avançarem les al.legacions sobre taxes relatives als serveis prestats per millorar la qualitat de vida de la nostra gent gran.

En els últims anys, el govern Bustos s’ha dedicat a predicar una política de serveis socials adreçats a la gent gran que, com veurem, dista molt de la realitat objectiva que es viu a la ciutat. Mentre que hi ha municipis tan propers com Terrassa o Barcelona que ja fa anys que tenen una política de serveis socials amb criteris de drets universals, a Sabadell en canvi això és encara un objectiu per aconseguir.

L’equip de govern ha desdibuixat els equips d’atenció primària a la ciutat. Entre altres aspectes que fan que la política de serveis socials quedi veritablement en entredit, el govern Bustos ha externalitzat la pràctica totalitat del servei d’ajuda a la llar. I, el que per ICV-EUiA ens sembla més greu, es tracta d’una externalització que no ha garantit en cap dels casos la equitat dels serveis, la qualitat del mateix i la cobertura de les necessitats. Avui dia, per tant, en comptes de disposar d’un servei d’Ajut a la llar que sigui de drets socials, tal i com així és als municipis més importants de Catalunya, a Sabadell aquests serveis són clarament contemplats com un model assistencialista que no ajuda, de cap de les maneres, a garantir l’equitat entre les persones.

Aportem un exemple clar, basat en les dades: si una persona gran de Sabadell necessita una mitja de tres hores d’ajuda a domicili i té una pensió mitja de 509€, no pot assumir el cost de les taxes públiques.

n aquest sentit, el govern Bustos s’ha encarregat de discriminar les persones depenents de la nostra ciutat en relació a les de Terrassa o Barcelona. Per tant, des d’ICV-EUiA anunciem que presentarem al.legacions a les ordenances fiscals sobre l’ajut al domicili i aquestes seran del tot prioritàries. Així doncs, si l’equip de govern no rectifica aquesta política paternalista i assistencialista per una autèntica política de drets socials per a les persones amb dependència i això queda clarament reflectit a les ordenances fiscals del 2008, votarem en contra de l’aprovació definitiva de les taxes i, a més, durem a terme una campanya informativa per tota la ciutat.