NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de setembre 14, 2007

ICV-EUiA convoca una roda de premsa d'anàlisi de l'actualitat política local


Marisol Martínez i Juan Miguel Mena, els dos membres d'EUiA del Grup Municipal.

La coalició ICV-EUiA de Sabadell ha convocat aquest tarda una roda de premsa amb els següents punts:

  • VALORACIÓ DE LA FESTA MAJOR.

La coalició fa una valoració positiva de la Festa Major de Sabadell, però entén que s’haurien d’ajustar tres aspectes importants de la mateixa: buscar una major presència territorial de la Festa Major (enguany s’han fet només dos actes fora del Districte Central), la Festa Major no pot estar alienada de la resta de l’activitat cultural de la ciutat i trobem a faltar un eix vertebrador de la Festa gran. Entenem, finalment, que la ubicació de la Festa Major de les Barraques és un tema no resolt i encoratgem l’equip de govern a ser valents i escoltar les propostes de les entitats i de la Comissió de Festes Populars de Sabadell pel benefici de la ciutat i del marc cultural que hauria de ser la Festa Major.

  • ANUNCI DE REMODELACIÓ DEL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DE VIMUSA.

L’equip de govern ha anunciat als mitjans de comunicació la seva intenció de remodelar el Consell d’Administració de Vimusa i donar participació, només, als càrrecs electes i als tècnics. ICV-EUiA no compartim aquesta proposta, primerament perquè entenem que la participació al Consell d’Administració de Vimusa d’entitats, institucions i associacions enriqueix el debat col.lectiu. I, a més, considerem que aquesta no ha de ser una proposta directa d’Alcaldia sinó que s’ha de discutir en un altre marc

  • CONSENS EN ELS PRESSUPOSTOS.

Estem molt predisposats a consensuar els propers pressupostos de l’Ajuntament, tal i com ha anunciat l’equip de govern aquesta setmana, però volem avançar quines són les prioritats d’ICV-EUiA:

  1. Austeritat en la despesa no finalista per als ciutadans, és a dir, aquella que no repercuteix directament en la seva millora de qualitat de vida. Ens referim a aspectes com protocol, premsa, comunicació i càrrecs de confiança.
  2. Una aposta decidida per uns pressupostos participatius. ICV-EUiA entenem que s’ha de retornar el debat i l’aportació dels Consells de Districte. L’actual situació de presentar els pressupostos al Consell de Districte un cop s’han aprovat ha de canviar radicalment i que la proposta de pressupostos passi prèviament pels Consells de Districte.
  3. Prioritzar primer les persones. En aquesta línia han de ser de marcat caràcter social amb especial èmfasi en l’aplicació de la Llei de la Dependència, Educació, Habitatge públic i seguretat.
  4. Infraestructures i mobilitat. Encara que són fonamentals les infraestructures que depenen directament de la Generalitat i de l’Estat i que el debat estar obert, ICV-EUiA entén que la que depèn del propi Ajuntament és, igualment, importantíssima. En aquest sentit, és urgent un Pla de Mobilitat a la ciutat que busqui, entre altres fórmules, ampliar la flota d’autobusos urbans amb 50 vehicles nous o la implantació del transport nocturn. A més, aquestes infraestructures també serien fórmules de millora del medi ambient.