NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimecres, de setembre 26, 2007

Mena demana campanyes de sensibilització cap a una nova cultura de la pau


Juan Miguel Mena, regidor d'ICV-EUiA.

Avui, 21 de setembre, es commemora el Dia Internacional de la Pau. És evident que, l’escletxa que separa els països del Nord i els del Sud és cada cop més profunda. Aquest increment de les desigualtats s’evidencia de manera dramàtica en els països més empobrits que queden al marge dels tan proclamats beneficis de la globalització i dels avenços que proporciona l’accés a les noves tecnologies. I, precisament aquest empobriment juntament amb les guerres i les injustícies, són la causa principal dels fluxos migratoris que avui arriben a la nostra societat.

ICV-EUiA entén la solidaritat com un concepte polític que ha d’orientar l’acció en la doble direcció de lluitar contra les causes estructurals de la desigualtat i d’estar personalment al costat dels que pateixen la injustícia.

En aquest sentit, i tenint en compte la importància de la cultura de la pau en una societat com la que estem describint, el regidor de la coalició ICV-EUiA Juan Miguel Mena ha entrat a registre una pregunta directa a Alcaldia per rebre informació sobre si l’equip de govern ha promogut alguna campanya de sensibilització dels ciutadans per tal de fomentar una nova cultura de la pau. Segons Mena, “entenem la pau no solament com absència de guerra, sinó com l’educació en els valors democràtics, en la distribució de la riquesa o en el respecte al Medi Ambient”. És, per tant, del tot fonamental que els responsables polítics de l’acció educativa dels sabadellencs i les sabadellenques promoguin i potenciïn una nova cultura de la pau que, de fet, ens ha d’obligar a aprofundir en la nostra tradició de solidaritat internacional per fer-ne, amb més força que mai, un clar instrument de transformació de les estructures.