NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de novembre 23, 2007

Marisol Martínez visita el Parlamento Europeo en Bruselas para pedir medidas en el caos ferroviario


Una delegació d'EUiA, formada per diversos regidors i dirigents de l'organització d'arreu de Catalunya, han visitat avui el Parlament Europeu amb l'objectiu principal de fer entrega d'una petició a la Unió Europea per tal que prengui mesures davant el caos ferroviari que pateix Catalunya. Després de trobar-se amb l'eurodiputat d'IU, Willy Meyer, la delegació ha fet entrega del document a la Comissió de Peticions de la cambra, que posa sobre avís que aquesta situació, les obres i el perjudici sobre la població, vulneren diverses normatives europees.

En la petició, com han explicat en roda de premsa Meyer i els dirigents d'EUiA i regidors de Sant Adrià, Gregorio Belmonte, i Sabadell, Marisol Martínez, EUiA demana a la Comissió Europea que intervingui directament en la situació, demanant informació sobre l'estat de les obres de l'AVE i investigant la repercussió social que està tenint el desgavell ferroviari, tant sobre la població com sobre els treballadors de les constructores que pateixen inseguretat per la subcontractació encadenada i pressió per la celeritat d'unes obres que només es justifica per motius electorals.

Pel que fa a la vulneració d'algunes normatives europees, Meyer ha explicat que s'incompleix la de Seguretat Ferroviaria, així com la necessitat d'haver fet un Estudi d'impacte previ a una obra pública. També hi hauria indicis d'incompliment de les normatives de contaminació acústica i ambiental.

Belmonte i Baixench, per la seva banda, han donat una visió més de fons del problema, assegurant que "la causa del caos és conseqüència d'un model insostenible, que prioritza les grans infraestructures, com l'AVE, a aquelles que fan un servei social a la població, com Rodalies o Regionals. Un fet que EUiA porta anys denunciant, i que ara esperem que arribi a la Unió Europea. Esperem que faci d'observador del transport públic a Catalunya".