NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dilluns, de desembre 17, 2007

Marisol Martínez presenta el protocolo de infancia de la comarca

El procés d'implementació del Protocol comarcal d'atenció a la infància en situació de risc començarà al 2008. Aquest dimecres es va celebrar una jornada de treball a Rubí, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, que va servir per analitzar la proposta de Protocol i perfilar detalls com el seu procés d'implementació i el seu seguiment.

Més de 70 electes i tècnics municipals van participar a la sessió que, segons explica la vicepresidenta delegada de la comissió Informativa d'infància del Consell Comarcal, Marisol Martínez, "va ser tot un èxit de participació i va escenificar la bona rebuda del protocol presentat i de l'anàlisi de cadascuna de les realitats municipals que s'han fet durant aquest procés".

Els propers mesos, un cop el Protocol tingui el vist-i-plau definitiu dels alcaldes i alcaldesses de la comarca, "es treballarà amb cada municipi per valorar la millor manera d'aplicar el Protocol en cada cas", afirma Marisol Martínez. La vicepresidenta delegada va agrair a tots els assistents i a tots els participants en el procés d'elaboració del Protocol "el treball desenvolupat al llarg del darrer any per tal de poder fer possible comptar amb una eina que ens ajudi a protegir els infants de la nostra comarca".

A la jornada també es va posar sobre la taula l'experiència pionera del Vallès Occidental que va ser el primer territori en comptar amb una Taula Territorial de Coordinació i Intervenció en situacions de maltractament infantil, creada el desembre de 2006, a instàncies del Departament d'Acció Social i Ciutadania.