NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dissabte, de novembre 29, 2008

EUiA del Vallès Occidental endega la campanya EUiA planta cara a la violència de gènere


Alguns dels regidors de la comarca

Esquerra Unida i Alternativa del Vallès Occidental ha posat en marxa la campanya EUiA planta cara a la violència de gènere amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar la societat sobre la xacra que suposa la violència masclista. Aquesta campanya, que estarà sostinguda en el temps fins a finals d’aquest any, va començar el passat dia 26 de novembre en un acte de presentació que va tenir lloc a la Masia de Can Rull amb presència d’algunes entitats de dones, organitzacions polítiques d’esquerres, entitats culturals i associacions veïnals de Sabadell i de la comarca del Vallès Occidental.



La campanya consisteix en l’elaboració d’un calendari amb imatges dels dotze regidors d’EUiA al Vallès Occidental mostrant preocupació, rebuig i sortides en positiu de qualsevol situació de violència de gènere. S’han editat 2.500 exemplars de calendaris de butxaca, calendaris per penjar i d’altres d’escriptori o sobretaula. Els beneficis que generi aquesta campanya de venda de calendaris seran destinats a una entitat d’àmbit nacional que treballi directament amb les dones víctimes d’aquesta violència. També, EUiA ha programat un seguit d’actes, xerrades i col.loquis que tindran com a eix vertebrador la violència de gènere, en qualsevol aspecte i en qualsevol àmbit, que es duran a terme a municipis de la comarca com Sabadell, Terrassa, Polinyà, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Cerdanyola del Vallès o Ripollet.




Segons Marisol Martínez, coordinadora comarcal d’EUiA i també regidora a Sabadell, “la idea d’editar aquests calendaris rau en què permet un contacte més proper quan ens acostem als ciutadans o ciutadanes, per tant ja estem sensibilitzant vers la violència masclista, i també permet una campanya sostinguda en el temps, ja que aquesta violència no es limita només al dia 25 de novembre”. A més, Martínez ha volgut destacar que “la campanya pretén mostrar els regidors d’EUiA mostrant diferents actituds davant la violència de gènere. És, doncs, una campanya no adreçada a la víctima, d’aquestes ja se’n fan moltes, sinó adreçada a la societat en general, ja que entenem que l’eradicació de la violència masclista ha de passar per un rebuig social massiu fruit d’una conscienciació a la població. Aquesta violència té moltes formes, tot i que sovint només ens referim especialment a una, hi ha violència física i psicològica, però també sexual, laboral, econòmica, etc”.