NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de desembre 05, 2008

EUiA CONSIDERA “ABUSIU I MÉS EN PLENA CRISI” L’INCREMENT DE LES TARIFES DEL TRANSPORT PÚBLIC METROPOLITÀ



Esquerra Unida i Alternativa del Vallès Occidental ha emès el següent comunicat davant els darrers acords del Consell d'administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Així, des de la defensa d’un transport públic i de qualitat, i d’una mobilitat sostenible i justa socialment, EUiA manifesta:

- La disconformitat amb l’increment d’un 6,94% del preu de la targeta T-10 d'una i dues zones a Barcelona. Aquestes targetes -juntament amb les T-10 de tres a sis zones i la Targeta 50/30, que pujaran al voltant d’un 6%- són els títols més utilitzats (suposen prop del 80% de validacions). Aquests increments tarifaris són molt superiors a l’IPC interanual de Catalunya, que actualment se situa en el 3,6 % i, per tant, incrementen la despesa a les capes més desafavorides de la població, que en termes percentuals utilitzen més aquests tipus de transport. Per tant, considerem aquesta mesura clarament contrària al nostre concepte de transport públic com a política social igualadora.

- La majoria d’usuaris del transport públic són gent treballadora, estudiants i la població amb menys recursos. Davant una situació de crisi econòmica com l’actual, creiem que les tarifes haurien de tenir en compte les situacen vigor el 1 de gener del 2009, no ho faci fins el 15 de setembre.ions d’atur i les rendes més baixes, així com discriminar la tipologia del desplaçament (forçat o no forçat per motius laborals, sanitaris, etc.). Aquest plantejament va més enllà del estudi proposat per l’ATM de revisió tarifària, adreçat únicament a les famílies nombroses.- Finalment, donem suport a la creació de la T-12 per al pròxim curs escolar, perquè fomentarà l’ús del transport públic i garantirà la seva gratuïtat als menors d'entre 4 i 12 anys, tal i com venia proposant EUiA. Tot i així, lamentem que aquesta targeta tingui un injustificat cost d'expedició de 35 euros, i que en lloc d’entrar