NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de febrer 27, 2009

4.000 persones es manifesten a Sabadell “a favor de la indústria i la ocupació”


Una imatge de la capçalera d'EUiA

Ahir a la tarda, Sabadell va convocar la primera manifestació unitària per exigir solucions contundents a la crisi per part de l’administració. La manifestació, que va ser secundada per més de 4.000 persones segons els sindicats, va sortir de la plaça Alcalde Marcet i va finalitzar amb la lectura d’un manifest a la Plaça del Doctor Robert. En el si de la manifestació, que reivindicava també millores en l’ocupació al Vallès Occidental i una sèrie de mesures que s’haurien d’adoptar per part de l’administració, es va deixar palesa la preocupació que es viu a la comarca per la situació de la indústria i la ocupació. En aquest sentit, van ser molts els treballadors i treballadores de les empreses amb situació d’ERE que es van sumar a la convocatòria feta pels sindicats de la comarca. Des de l’organització es va recordar que el Vallès Occidental és la segona comarca amb més aturats de tot el país i que calia una mobilització massiva com aquesta per plantar cara a la crisi.

A la manifestació va participar una important representació d’Esquerra Unida i Alternativa del Vallès Occidental que, sota el lema “Crisi? Respostes des de l’esquerra. Mobilitza’t!”, va estar encapçalada pel senador d’EUiA, Joan Josep Nuet, el regidor d’ICV-EUiA a Sabadell, Joan Mena i la portaveu del Grup Municipal a Polinyà, Felisa Garcia. El senador Nuet va destacar que “els governs del PSOE i del PP han fet polítiques que ens han portat a un model econòmic, laboral i social injust, minat per un desigual repartiment de la riquesa, el treball precari, baixos salaris i pensions, un estat del benestar dels més dèbils d’Europa i un model social i fiscal injustos. Per tant, per aquesta situació calen respostes des de l’esquerra i apostar clarament i amb valentia per un model econòmic al servei de les persones”.
A la capçalera de la manifestació van estar presents la coordinadora comarcal del Vallès Occidental i regidora a Sabadell, Marisol Martínez, i la diputada al Parlament, Mercè Civit, juntament amb la direcció dels sindicats de la comarca i representants d’altres formacions polítiques del Vallès Occidental. Civit va recordar “que algunes de les mesures que s’haurien de prendre per pal.liar la situació de crisi econòmica són millors salaris i pensions públiques, una aposta pel treball estable, segur i saludable; més diners per a la protecció a les persones aturades; una reforma fiscal; més diners per a serveis públics i polítiques socials i un suport important al sector industrial i a les petites i mitjanes empreses, entre d’altres”. Per la seva part, la coordinadora comarcal, Marisol Martínez, va afegir que “des dels Ajuntaments també s’han de prendre mesures per intentar millorar la situació de crisi actual i per evitar que siguin els més vulnerables de la societat qui acabi pagant la crisi econòmica que ens han regalat els més poderosos. Per tant, calen mesures com la creació d’un parc d’habitatges públics de lloguer social i, també, anar en la línia de reconèixer els drets de ciutadania de totes les persones immigrades”.