NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, d’octubre 16, 2009


Grup Municipal d'ICV-EUiA

El grup municipal d’ICV-EUiA ha estat informat avui en sessió deliberativa, conjuntament amb els altres grups municipals, del fet que el govern local finalment ha començat a reconèixer “errors greus” en la gestió del Complex de Sant Oleguer. La coalició roig i verda, davant la proposta del govern de convocar una comissió informativa extraordinària per parlar d’aquests i d’altres errors –encara no reconeguts-, manifesten que, malgrat no ésser ni de bon tros la proposta que el seu grup pretenia amb la moció del darrer ple –una comissió d’estudi i d’investigació, amb representació de la Generalitat i del Síndic de Greuges-, acceptaran la proposta del govern i hi participaran activament. Segons el seu parer, en aquesta comissió el govern hauria d’esclarir les errades que reconeix públicament però també les que planteja cada un dels grups de l’oposició. Així mateix, per a ICV-EUiA, la comissió també ha de servir per explicar i explicitar quines seran les assumpcions de responsabilitat política que hi haurà per l’afer.

Pels regidors sabadellencs el més important en aquest moment és que, mentre fiscalia fa la seva tasca, políticament s’avanci en la transparència i en la creació de la comissió d’adjudicacions. “Actualment, hi han dues places lliures al complex de Sant Oleguer, i molts avis de Sabadell que les necessiten. Cal adjudicar-les –i ben adjudicades- immediatament”. Així, el que cal tot seguit és consensuar els nous criteris i requisits que s’hauran de demanar a partir d’ara per entrar a qualsevol equipament d’habitatges tutelats.

Finalment, ICV-EUiA ha demanat al govern que faci una “reparació pública de l’honor de la nostra formació”, atès que, com bé recull l’hemeroteca dels dies en què el Grup Municipal va denunciar aquest afer, el govern municipal “ens va acusar de mentir, de difamar, i de voler fer mal a la ciutat de Sabadell”.