NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dijous, de juliol 30, 2009

EUiA de Sabadell, amb seccions sindicals de les indústries de la comarca, exigeix a la CEOE que deixi de fer xantatge amb els drets dels treballadors


Martínez i Mena, acompanyats amb membres de les Seccions Sindicals de les principals empreses de la comarca.

Els responsables polítics d’Esquerra Unida i Alternativa i també regidors a Sabadell, Marisol Martínez i Joan Mena, han dut a terme aquesta tarda una roda de premsa acompanyats de les seccions sindicals de les empreses més emblemàtiques de Sabadell i del Vallès Occidental. A la convocatòria han estat presents membres de ESSA Palau, Kostal, ABB, Johnson Control (antiga Roca), ACC Spain-Cubigel (antiga Unidad Hermética), Rulo Plumas, Sindard i Yamaha.

El regidor Joan Mena ha destacat que “des d’EUiA de Sabadell volíem fer públic el nostre posicionament i les nostres propostes entorn el diàleg social perquè, a diferència del que es vol transmetre majoritàriament, aquest acord final a qui afectarà de manera més directa serà als treballadors i les treballadores de l’estat espanyol”. En aquest sentit, Mena ha destacat que “hem volgut que ens acompanyin les seccions sindicals de les empreses més destacades i més simbòliques de la nostra comarca i que, a més, algunes d’elles han patit o estan patint expedients de regulació d’ocupació que afecten de manera directa els drets laborals i socials dels veïns i veïnes de Sabadell”. El regidor ha assenyalat que “EUiA, des de qualsevol marc de responsabilitat política, està defensant mesures que vagin en la línia de consolidar drets laborals i garantir que aquesta crisi econòmica, generada pels poders financers, no la paguin els més vulnerables de la societat”. “No l’hem de pagar ni econòmicament ni a base de drets”, ha conclòs Mena.

Per la seva part, la coordinadora local i comarcal d’EUiA i també regidora a Sabadell, Marisol Martínez, ha destacat que “no podem acceptar ni tolerar el xantatge que la patronal CEOE vol imposar als treballadors i les treballadores d’aquest país. Hi ha aspectes de la proposta de la patronal, com és la rebaixada de 5 punts a la Seguretat Social, és un atemptat al Sistema de pensions”. Martínez ha afirmat que “en aquests moments de crisi econòmica, l’actitud de la patronal és totalment insolidària prioritzant els interessos d’una minoria, que ni tan sols representa a tot el teixit industrial, per sobre de les necessitats del país”. En aquesta línia, la coordinadora d’EUiA ha dubtat que “en uns moments on les necessitats de la petit empresa i els autònoms és la falta de liquidesa financera, la CEOE fa servir la taula de negociació per fer política i no per plantejar solucions”. “Aquesta actitud obeeix més a consignes polítiques que no a l’interès de fer propostes sobre el teixit industrial”, ha continuat Martínez, “per tant, no és casualitat que aquest posicionament de la CEOE surti després d’una trobada d’aquesta organització amb el PP”. Finalment, Martínez ha anunciat que “EUiA, al setembre, iniciarà un procés de debat i informació a la ciutat i amb els representants sindicals entorn al Diàleg Social i a la necessitat de consolidar els drets dels i les treballadores”.

A la roda de premsa també ha intervingut José R. Corrales, com a portaveu de les Seccions Sindicals presents, i ha exigit “a la patronal local i comarcal que es desmarquin d’aquestes propostes de la CEOE”. En aquesta sentit, Corrales ha demanat que “en aquests moments, l’aposta ha de ser la investigació i el desenvolupament i una acció decidida entorn a la formació i professionalització dels treballadors i les treballadores”.