NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimecres, d’octubre 21, 2009

ICV-EUiA demana al Govern que assumeixi les necessitats que té el barri d’Espronceda


Els regidors Mena i Garcia, amb el president de l'AV d'Espronceda.

El grup municipal ha dedicat el dia d’avui a recórrer el barri i a reunir-se amb l’Associació de veïns d’Espronceda. Els regidors han sol·licitat - per escrit a l’Alcalde- la relació concreta de totes les obres i inversions que hagi fet l’Ajuntament en el barri d’Espronceda durant aquest 10 anys. La mateixa informació es sol·licitarà a ADIGSA, Generalitat de Catalunya.


El barri d’Espronceda ha complert 45 anys aquest passat mes de setembre. Els habitatges del barri són coneguts com els habitatges d’ADIGSA, de la mateixa manera que Arraona- Merinals.
En aquests moments hi ha una forta polèmica entre l’Ajuntament i ADIGSA, fins al punt, que la Tinent d’Alcalde, Montserrat Capdevila - regidora i diputada al Parlament- en el passat Ple va adreçar en el torn de precs i preguntes, un prec a l’Alcalde sol·licitant-li que intervingués en el conflicte.

Amb aquest motiu, els regidors d’ICV-EUiA a Sabadell, Joan Mena i Carme Garcia, s’han desplaçat al barri per evidenciar que aquest és un gest infantil i poc lleial amb el Govern de la Generalitat. “El que ha de fer el Govern de la ciutat és governar i això implica arribar a acords amb les altres administracions i resoldre els problemes, en comptes de tirar pilotes fora”.


El grup d’ICV-EUiA, un cop escoltada a l’Associació de Veïns i analitzades les dades a les que ha tingut accés, pensa que és urgent que ADIGSA finalitzi el més aviat possible totes les obres d’urbanització i millora pendents, per tal que el barri pugui ésser cedit definitivament a Ajuntament per a la seva gestió integral. Els regidors han afegit: “De la mateixa manera, també amb les dades de que disposem actualment, podem dir que, durant els últims 6 anys, ADIGSA ha invertit d’una manera molt considerable en la millora del barri, cosa que no tenim constància que hagi fet l’Ajuntament”.

Els roig i verds volen les comptes clares dels barris d’Espronceda i d’Arraona- Merinals, i per aquesta raó han sol·licitat per escrit a l’Alcalde que els hi sigui proporcionada una relació concreta de totes les inversions i pressupost propi que hagi destinat el Govern, en els últims 10 anys, a aquest barris. Espronceda i Arraona-Merinals són dos barris més de Sabadell. Els seus veïns tenen els mateixos drets i deures que la resta de ciutadans, paguen els mateixos impostos i voten a Sabadell en les eleccions municipals són, per tant, sabadellencs i sabadellenque. El Grup ha demanat a l’Alcalde i a la senyora Montserrat Capdevila, no es rentin les mans de les necessitats d’aquests barris i, més enllà de l’aportació econòmica de la Generalitat, inverteixin i donin solucions a les necessitats socials, culturals, esportives i d’infrastructures d’aquests barris.El grup municipal d’ICV-EUiA, es proposa a partir d’ara seguir molt de prop l’evolució de les obres pendents i de els acords entre ADIGSA i l’Ajuntament, i es posa a disposició de l’Associació de veïns d’Espronceda per donar suport en tot el que ells considerin necessari. De la mateixa manera, es posaran en contacte avui mateix amb l’Associació de veïns d’Arraona- Merinals, per dedicar tot un dia de visita al barri i comprovar l’execució de les obres d’Arraona- Merinals i conèixer de viva veu de l’Associació, les seves queixes i les seves propostes.

1 Comments:

  • At 12:12 a. m., Blogger Montserrat Capdevila Tatché said…

    Joan, no vaig demanar que intervingués en cap conflicte, perquè no hi ha conflicte. Hi ha endarreriment en l'execució de les responsabilitats que té clarament assumides Adigsa i l'Associació de veïns n'està perfectament al cas, i també saben que estem al seu costat per exigir a Adigsa que acabi les obres amb les millors condicions.

    També hauries de preguntar a l'anterior regidor de districte, Antonio Rodriguez Galian, company de la teva coalició, com anaven les coses. Ell també te n'explicarà les dificultats, i les inversions que no va poder fer aleshores l'Ajuntament, amb l'Alcalde Farrés.

    I per altra banda, no ens rentem les mans, i els veïns ho saben molt i molt bé! Per tant, si us plau, Joan, no facis demagògia.

    Per altra banda, les necessitats socials, culturals, esportives tenen les mateixes solucions i estan igual d'ateses que a tots els barris de la ciutat, el que passa que no fem diferències, per a nosaltres no hi ha fronteres entre els veïns d'ESpronceda, els de Campoamor o els de Creu de Barberà o Termes, els ciutadans tenen els mateixos drets i deures a tota la ciutat.

    Recorda't de les inversions a l'escola, l'escola bressol, la plaça de les Tres Torres, els pisos de lloguer per a joves... barreres arquitectòniques... etc. I un cop estigui recepcionat el barri en condicions correctes, s'hi podrà actuar amb plenes competències.

    Montserrat Capdevila

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home