NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dilluns, d’octubre 26, 2009

ICV-EUiA visita el barri de Les Termes i evidencia la deixadesa del govern Bustos cap a la zona sud de la ciutat

El Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Sabadell ha dut a terme, durant aquest cap de setmana, unes jornades intensives de visita al barri de Les Termes a petició d’un grup de veïns de la zona que estaven altament preocupats per la situació en què es troba el barri. Les jornades, que van consistir en una visita als voltants de la plaça de Les Termes per detectar les incidències urbanístiques que presenta el barri i, també, l’accés als habitatges d’alguns dels veïns i veïnes de Les Termes per conèixer de primera ma les necessitats i realitats socials que es viuen al barri.

La portaveu del Grup Municipal a la Comissió Informativa de Serveis a les persones, Marisol Martínez, va destacar durant la visita “que el barri necessita una política municipal urbanística molt més potent i valenta, perquè així també es treballa en aspectes de cohesió social, del que s’ha fet fins ara: façanes per millorar l’estètica del barri i també les condicions de seguretat dels edificis i la instal.lació d’ascensors ja que hi ha nombroses persones grans en situació preocupant de mobilitat que no poden sortir de casa seva”. En aquest aspecte, el Grup Municipal valora que la Llei de barris, si l’equip de govern comença a treballar per la millora urbanística de Les Termes i la seva cohesió social amb uns projecte participats per part dels veïns, veïnes i entitats del barri, pot ajudar a transformar la realitat d’aquest sector de la ciutat.

A més de la vessant urbanística, Marisol Martínez també va destacar “la necessitat d’adoptar mesures de forma urgent de caràcter social i de mediació comunitària”. En aquesta línia, ICV-EUiA entén que la Llei de Barris ha de garantir la cohesió social a Les Termes; ara realment amenaçada. La regidora roig i verda va comprovar de primera ma la situació en què viuen algunes persones grans del barri, algunes comunitats de propietaris que presenten problemes per garantir l’abastament de serveis, fins al punt que en alguns immobles ja s’ha tallat la llum de l’escala per falta de pagament.
Des del Grup Municipal d’ICV-EUiA es continuarà treballant per la millora de tots els barris de Sabadell, especialment d’aquells que presenten una situació més vulnerables en aquests moments de crisi econòmica es el compromis que els representants del grup Carme Garcia, Juan Miquel Mena i Marisol Martínez es van compromesa amb els veins y representant veinals asi com continuar a disposició dels veïns i les veïnes del sector a l’hora que treballarà de forma decidida en fer que la Llei de barris del sector Sud de la ciutat transformi la realitat d’aquesta part de la ciutat.

1 Comments:

  • At 9:41 p. m., Blogger Montserrat Capdevila Tatché said…

    Perdoneu que us esmeni, però deixadesa cap. Una altra cosa és que moltes persones estan patint la situació de la crisi, a Termes, i a tot arreu. Per tant, no cal que estigmatitzeu cap barri.

    Veig que heu esmenat això de la manca d'inversió que vau dir inicialment, ja que justament a Termes hi ha hagut una inversió continuada durant els darrers anys. De fet la darrera actuació ha estat el passeig Almogàvers i la Biblioteca que ha canviat el perfil d'entrada al barri (no crec que això sigui cap incidència urbanística).

    Això de les incidències urbanístiques ja m'ho explicareu, perquè amb l'AV anem parlant tot sovint i no ens ha constatat cap deficiència urbanística...més enllà que el barri sigui més o menys maco... que això és difícil d'arreglar amb unes construccions d'habitatges de fa molts anys i que són com són.

    Ah, i el govern va decidir apostar pel pla de barris al Sud de la ciutat justament per abordar les problemàtiques socioeconòmiques que hi pugui haver, i va ser aprovat... i això suposarà una alta inversió els propers anys. Si això és deixadesa... no sé què faríeu vosaltres! Demanar un pla de barris potser? Doncs ja ho vam fer i ens l'han aprovat. I això és una bona notícia per a les Termes i pels quatre barris del sud.
    Salut

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home