NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimecres, de novembre 18, 2009

Esquerra Unida i Alternativa del Vallès Occidental aposta per unes escoles bressol públiques, universals i de gestió directa



Esquerra Unida i Alternativa ha organitzat unes Jornades per tal de reflexionar i debatre sobre l’educació en l’etapa 0-3 anys a Castelldefels amb la participació de Rosa Vidiella, pedagoga i assessora tècnica d’Escoles Bressol; Rosa Ferrer, representant de la Xarxa Territorial 0-6 anys; Juan Manuel Patón; exregidor d’Educació d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Castelldefels; i Josep Pàmies, actual regidor d’Educació d’ICV-EUiA a Terrassa. A les Jornades ha participat una delegació d’EUiA del Vallès Occidental encapçalada pel responsable d’Educació de la comarca i regidor a Sabadell, Joan Mena.

El responsable d’Educació comarcal ha subratllat “la importància de l’educació en la primera etapa de la vida de l’infant; hem de tenir clar, i els objectius han d’anar sempre en aquesta mateixa línia, que els infants són també ciutadans amb els seus drets”. A les Jornades, EUiA ha recordat que ICV-EUiA, com a coalició que forma part del govern, ha jugat un paper important en la decisió del Govern d’Entesa de crear 42.000 noves places públiques per a infants d’entre 0 i 3 anys. “No obstant aquest increment notable respecte del govern de CiU”, ha remarcat Mena, “hem de seguir treballant, cada administració des de les seves competències i recursos, per incrementar aquesta oferta per normalitzar la situació de l’etapa educativa de 0 a 3 anys. Aquesta normalitat vindrà quan aconseguim que sigui una etapa universal, tot i que obligatòria, i pública”.

Un dels compromisos fonamentals per a EUiA, i que exerceix en aquells governs municipals on te assumida aquesta responsabilitat, és el de dur a terme una gestió directa de les Escoles Bressol Municipals. “En un moment on l’administració local, en molts casos, aposta per models de gestió privatitzats o externalitzats, des d’EUiA assumim el compromís de treballar tots els moments de la vida educativa dels infants, també en el període 0-3 anys, a través d’una gestió directa”. “La gestió de les escoles bressol és la millor manera de conjugar dos aspectes fonamentals per a EUiA: la necessitat de defensa política de tot allò que és públic, i que per tant genera drets dels i les ciutadanes, i l’aposta estratègica de defensar una educació pública en totes les seves etapes”, ha sentenciat Mena.