NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de desembre 11, 2009

Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell durà a terme un intercanvi de llibre a benefici de La Marató de TV3 dedicada a les malalties minoritàries



Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell vol col.laborar amb la Mataró de TV3 de 2009 dedicada a les malalties minoritàries. Aquest tipus de malalties, que afecten al voltant de 400.000 catalans i catalanes, són malalties greus, poc freqüents i que, de forma particular, afecten a poques persones. Podem comptabilitzar al voltant de 7.000 malalties minoritàries el que fa, per tant, que, en el seu conjunt, es tracti d’una minoria molt majoritària.

EUiA de Sabadell, durant el proper diumenge 13 de desembre i a partir de les 10h del matí a la cèntrica Plaça de ...., durà a terme una paradeta d’intercanvi de llibres de lectura. La voluntat de la formació d’esquerres és que els sabadellencs i les sabadellenques s’acostin a la paradeta d’EUiA amb un llibre seu i el puguin intercanviar per un altre exemplar dels que hi hagi. L’intercanvi del llibre ha d’anar acompanyat d’un donatiu d’una quantitat mínima d’1 euro que anirà destinat, íntegrament, a la Fundació de la Marató de TV3 per tal de fer investigació mèdica d’excel·lència entorn a les malalties minoritàries.

Amb aquesta acció, a més de col·laborar a la recerca biomèdica que faciliti la vida quotidiana de les persones afectades per una d’aquestes malalties, es pretén també des de la nostra formació política sensibilitzar sobre aquest tipus de malalties i la necessitat que siguin conegudes per la societat i, a l’hora, investigades per la biomedicina. Per altra banda, EUiA ha triat la fórmula de l’intercanvi de llibres de text com a eina per sensibilitzar la ciutadania donat que som ferms defensors que la cultura també pot estar al servei de les persones que més ho necessiten.