NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

diumenge, de desembre 13, 2009

EUiA agraix la participació de sabadellencs i sabadellenques en la paradata d'intercanvi de llibres



Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) ha dut a terme durant tot el diumenge dia 13 de desembre, Justificar a ambos ladosdes de les 10h i fins a les 20h, una paradeta d’intercanvi de llibres de lectura, a la cèntrica Plaça de l’Imperial, a benefici de la Marató de TV3 que aquest any estava dedicada a les malalties minoritàries.

La paradeta d’EUiA ha comptat amb la participació de l’entitat ALHETA (Asociación Española de Lucha contra las Hemoglobinopatías y Talasemias) que fa una important tasca d’informació, orientació i recolzament sobre aquestes dues malalties minoritàries. La talasemia és un trastorn hereditari que afecta la producció d’hemoglobina normal i provoca la destrucció precoç dels globus vermells abans d’assolir la maduració completa. Les hemoglobinopaties són també grups de trastorns hereditaris poc comuns en què l’hemoglobina es produeix en quantitat normal, però que alguns dels aminoàcids que la composen estan canviats i l’hemoglobina no funciona adequadament.

Amb aquesta acció d’intercanvi de llibres de lectura a benefici de la Fundació de La Marató de TV3, EUiA de Sabadell ha volgut fer també una tasca de sensibilització sobre aquest tipus de malalties minoritàries que condicionen la vida d’una part important de la població. La formació d’esquerres vol agrair tots els sabadellencs i les sabadellenques que s’han acostat a la paradeta a fer l’intercanvi per la seva bona acollida de la iniciativa d’EUiA que ha pogut comptar amb més de tres-centes interaccions.