NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimecres, de juliol 18, 2007

El Grup Municipal d'ICV-EUiA demana que s'atenguin, de manera urgent, les demandes de l'Agrupació de Veïns de Gràcia en relació a la zona d'oci de nit


Marisol Martínez, acompanyada de Carme Garcia.

La coalició ICV-EUiA ha mantingut tres reunions amb l’Agrupació de Veïns de Gràcia. També ha realitzat una visita, en companyia dels mateixos, la passada nit d’aquests divendres per la zona d’oci de la Zona Hermètica.

Un cop conegut amb profunditat l’expedient de fets , reclamacions i successos que des de fa anys estan perjudicant la barriada de Gràcia i, en concret, als veïns mes pròxims a la zona hermètica, volem fer les següents manifestacions públiques:

- En primer lloc, la zona d’oci de la denominada Zona Hermètica, se li ha anat de les mans al govern d’aquesta ciutat i es urgent assumir les responsabilitats que això suposa.

- En segon lloc, el problema de la Zona Hermètica, no és un problema només dels veïns de Gracia, i molt menys tan sols de l’agrupació de veïns de Gracia, és un problema de Sabadell, del conjunt dels veïns i veïnes, és un problema de definició, de quin model d’oci nocturn volem per Sabadell.

- Aquests Govern, en aquesta matèria, està actuant de manera ambivalent, es a dir, en uns llocs fa un discurs i unes actuacions i en el barri de Gracia fa un altre. Ha buidat pràcticament la resta de la ciutat, i en concret tota la part mes cèntrica, de bars musicals, d’espais d’oci nocturn per adults, musica en viu etc., amb l’argument de no molestar als veïns, i paral•lelament ha promocionat una macro-àrea d’oci nocturn incompatible, segons manifesten els propis veïns, amb el dret a viure en un barri normalitzat . Es a dir el govern actua amb un doble raser.

El nostre grup municipal vol abordar aquesta situació. Ens implicarem en la resolució d’aquest problema, i per això, fem la següent proposta:

- La creació d’una comissió deliberativa per abordar quin model d’oci nocturn volem a la ciutat i quines conseqüències està tenint l’actual model.
- Aquesta comissió ha de conèixer l’evolució i l’avaluació que hagi fet el govern del Pla especial de regulació dels usos recreatius i de restauració al barri de Gracia, aprovat al Juny del 2004.
- Proposem que aquesta comissió estigui formada per responsables de diferents àmbits, es a dir, amb criteri de transversalitat: Urbanisme (llicències), cultura, seguretat ciutadana, relacions ciutadanes i espai públic, i que es convidi a la mateixa a experts i als sectors més afectats, tant veïnals com econòmics i empresarials.

No obstant, el barri de Gracia requereix de mesures urgents que no poden esperar i, per aquesta raó, demanem al govern que respongui a les sol•licituds dels veïns de mantenir les reunions sol•licitades per l’Agrupació de Veïns de Gracia.

Demanem que s’atenguin les seves demandes. En concret :

- vigilància i seguretat al barri
- control dels horaris i compliment de les normatives
- neteja i cura dels espais públics
- neteja i cura dels espais privats afectats per la massificació i descontrol de la zona