NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

diumenge, de juliol 08, 2007

ICV-EUiA busca ampliar el debat sobre la mobilitat i les infraestructures a Sabadell


El passat dimarts dia 3 de juliol es va dur a terme una Comissió Informativa Específica sobre infraestructures, amb la presència de diferents regidors i tècnics de l’Ajuntament de Sabadell, i amb la participació del Director General de Transport Terrestres de la Generalitat de Catalunya, Manuel Villalante, i David Prat, sotsdirector de Transport Terrestre.

Durant aquesta sessió, els Grups Municipals de l’Ajuntament de Sabadell hem pogut conèixer les diferents al.legacions presentades al projecte oficial i la situació actual en què es troba el mateix. A més, des de la responsabilitat de Transports Terrestres s’han aportat els motius pels quals el govern de la Generalitat de Catalunya ha optat per l’alternativa oficial.

Des d’ICV-EUiA entenem que el debat sobre la mobilitat a la ciutat i, concretament, al traçat sobre el perllongament dels FGC al seu pas per la ciutat ja està clarament obert. Una decisió tan important per a la ciutat, com és aquesta, ha de fonamentar-se en el debat, l’acord i el consens entre els diferents agents implicats: Generalitat, govern municipal, Grups Municipals, entitats de la ciutat i veïns i veïnes. Només amb aquest condicionant, el projecte de perllongament dels FGC pot ser un èxit col.lectiu i pot donar el servei que li cal a Sabadell.

Per aquest motiu, des d’ICV-EUiA, com també han manifestat altres grups municipals, considerem que el debat de la mobilitat i el perllongament dels FGC s’ha de continuar obrint i, en aquesta línia, s’ha de plantejar una altra trobada de la Comissió Informativa Específica sobre infraestructures, en aquest cas amb els tècnics de Sabadell Cruïlla.

D'altra banda, des de la coalició ICV-EUiA volem avançar que breument enviarem a tots els sectors socials, econòmics i sindicals de la ciutat les nostres propostes sobre mobilitat i infraestructures. En aquesta línia, l’agenda d’actes de la coalició contempla un ampli debat ciutadà per a la primera quinzena de setembre. Com hem afirmat al llarg d’aquest últim període, només des de la reflexió conjunta i el diàleg obert entre administracions, entitats i ciutadania, podrem abordar els reptes de futur de la ciutat. I, la mobilitat i les infraestructures, són un clar exemple d’això.