NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimecres, de juliol 18, 2007

ICV-EUiA de Sabadell demana una tarificació especial per als infants i per als joves estudiants no actius laboralment.


Juan Miguel Mena, acompanyat de Carme Garcia.

Sabadell és una ciutat que actualment està completament al servei dels cotxes i des de la coalició ICV-EUiA volem un canvi radical de paradigma, treballarem per un Sabadell al servei de les persones. La premissa bàsica per a una adequada política municipal de mobilitat ha de ser donar prioritat a les persones, les que van a peu, les que utilitzen el transport públic, les que fan servir la bicicleta, les persones amb condicions especials de mobilitat i especialment els infants.
Actualment a Sabadell més de la meitat dels desplaçaments es fan en cotxe particular. Aquesta realitat provoca un alt grau de contaminació, elevat consum energètic, congestió, elevada accidentalitat i exclusió social. Des d’ICV-EUiA volem situar dos dels aspectes que, al nostre entendre, dificulten i condicionen molt la mobilitat de la trama urbana de la ciutat:
1. La utilització del vehicle privat a les entrades i sortides de l’horari escolar a la ciutat. El fet que molts dels nens i nenes de Sabadell hagin de desplaçar-se a altres sectors de la ciutat per anar a escola, fa que la intensitat de trànsit a les principals artèries de comunicació es dificulti.
2. La majoria de les línies urbanes de Sabadell coincideixen en el seu pas pel centre de la ciutat. Aquest fet, que no permet la fluïdesa adequada en els desplaçaments orbitals i perifèrics, fa també que el trànsit rodat a la ciutat es vegi afectat.

Per tots aquests motius, la coalició ICV-EUiA de Sabadell considera urgent la elaboració i posta en marxa d’un pla integral de mobilitat a Sabadell. Per aquesta raó, en el proper ple municipal del mes de Setembre, presentarem una moció que, a més de contemplar aquesta proposta de pla, aprovi una mesura bàsica d’impuls del transport públic i de la igualtat d’oportunitats: la gratuïtat per a tots els infants i per a tots els joves estudiants no actius laboralment. Aquesta mesura, que suposaria una gran millora per a la ciutat, podria aprofundir en aspectes com:
- Garantir una major cohesió social entre els diferents barris i sectors de la ciutat.
- Aprofundir en les relacions entre els joves de la ciutat de diferents barris i sectors.
- Millorar la situació del trànsit a les hores puntes de la ciutat, que coincideixen amb les entrades i sortides als centres escolars.
- Reduir la contaminació acústica i atmosfèrica a Sabadell que, per altra banda, és una de les més elevades de Catalunya.
- Sensibilitzar al jovent de la ciutat en la importància de fer servir el transport públic colectiu.
- Reduir el consum energètic.
- Educar en el marc de l’autonomia personal i de desplaçament als joves en edats d’educació secundària.

També volem informar que traslladarem al govern la proposta que, durant els dies de festa major, s’incrementi la freqüència del transport públic i que s’estudiï la gratuïtat o bé una tarificació reduïda.
Des d’ICV-EUiA fem aquesta proposta durant el mes de juliol perquè entenem que es imprescindible reflexionar i, alhora, prendre mesures de ciutat per tal de millorar la mobilitat. En aquesta línia, estem convençuts que al mes de setembre s’haurien de fer efectives aquestes dues propostes inicials:
• Mobilitat a la Festa Major. Més transport públic i més assequible.
• Gratuïtat per a tots els infants i per als joves estudiants no actius laboralment a partir del curs vinent.
Aquestes mesures, juntament amb altres que s’haurien d’anar instaurant a la ciutat, podrien millorar de forma notable els aspectes més negatius que té Sabadell degut a la falta de polítiques que apostin pel transport públic. Només una ciutat on la preferència la tinguin les persones, i això passa per una important aposta pel transport colectiu, pot aconseguir els objectius conjunts que entre tots els veïns i veïnes ens hem de marcar.

2 Comments:

  • At 2:25 p. m., Anonymous Anònim said…

    OPORTUNISTES!

     
  • At 9:38 a. m., Anonymous Anònim said…

    Bueno ya es algo, es mejor que Populistes.

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home