NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dijous, de maig 01, 2008

L'habitatge, una prioritat d'EUiA.

El Pacte Nacional pel dret a l’Habitatge, signat el 8 d’octubre del 2007 i la posterior aprovació, el 28 de desembre, de la Llei pel Dret a l’Habitatge, preveu que cada municipi elabori el seu propi Pla Local de l’Habitatge.

La nostra coalició, com demostra la labor que en aquesta matèria s’ha desenvolupat des de la conselleria de Medi Ambient i Habitatge del govern de la Generalitat, té una especial sensibilitat cap al que considera un dret fonamental de la ciutadania, com és el dret a l’Habitatge.

El grup municipal d’ICV-EuiA a Sabadell, vol implicar-se profundament en el Pla de l’Habitatge a Sabadell per una qüestió de responsabilitat, donades les repercussions socials positives que un Pla com aquest pot tenir per a la ciutadania. En aquesta línia, ICV-EuiA ja va fer una proposta, recollida en l’actual avanç del Pla Local, com és la creació i la inclusió de diferents agents socials de la ciutat, en el que ha de ser el futur Consell Assessor de l’Habitatge.

L’habitatge és un problema de primer ordre per un percentatge molt elevat de ciutadans i ciutadanes. La Llei de l’Habitatge ve a incidir molt positivament en la més efectiva consecució d’aquest dret, obrint tot un ventall de possibilitats per a la promoció d’Habitatge protegit, tant de la mà de l’Administració Pública com de la iniciativa privada. És per això que la nostra coalició vol que a la nostra ciutat aquesta sigui una oportunitat que s’aprofiti i desenvolupi al màxim i, per aquesta raó, ICV-EuiA s’implicarà en la redacció i el desenvolupament del futur Pacte Local d’Habitatge de Sabadell.

Avancem algunes de les propostes que considerem de més trascendència:

- Que les promocions d’habitatge siguin el més equilibrades possible en el territori i amb criteris de màxima diversitat social i de qualitat
- Que es prevegi un major percentatge d’habitatge de règim especial
- Un augment percentual d’habitatge de lloguer
- Una reserva d’habitatge per a sectors de població concrets amb dificultats afegides, com ara disminuïts físics o psíquics o malalts mentals, entre d’altres.
- Un compromís per a la creació del Registre Únic
- Reducció dels anys d’empadronament per accedir a habitatge protegit i/o públic.
- Planificació de serveis i equipaments necessaris als barris on està prevista la construcció d’AREs.