NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

divendres, de maig 02, 2008

Preocupació per l'anunci de supressió del Batxillerat Nocturn


Juan Miguel Mena, és el regidor de la coalició membre del Consell Escolar Municipal

La Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha decidit suprimir el batxillerat nocturn dels centres educatius a partir del curs 2009-2010. Encara que també s’hagi adoptat el compromís d’impulsar el batxillerat en línia, obrint delegacions de l’Institut Obert de Catalunya per tot el territori durant aquest mateix curs, el Grup Municipal d’ICV-EUiA de Sabadell vol mostrar públicament la seva preocupació per l’afectació a la nostra ciutat d’aquesta mesura. Segons Educació, el fet que molts alumnes compaginin aquests estudis amb una feina provoca que sovint no puguin assistir a classe per motius de caràcter laboral, la qual cosa genera un percentatge significatiu d'absentisme no desitjat.

Actualment a la ciutat hi ha dos centres educatius que imparteixen el batxillerat nocturn, són l’IES Pau Vila i l’IES Ferran Casablancas, que donen una oferta consolidada a un número important d’estudiants de la nostra ciutat. Per aquest motiu, ICV-EUiA té una gran preocupació per la pèrdua per a la qualitat de l’ensenyament que podria suposar aquesta decisió. A més, la nostra coalició no compartirà una decisió que no forma part d’una planificació prèvia en el territori i amb els agents implicats del mateix.
Des d’ICV-EUiA entenem que, de moment, la ciutat hauria de mantenir, al menys, un centre educatiu de referència per a tot Sabadell que pogués ofertar el batxillerat nocturn si acordem que la demanda dels estudiants de la ciutat així ho requereix. En aquest sentit, ICV-EUiA de Sabadell es compromet, a través del seu grup parlamentari, a traslladar al departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya la necessitat de mantenir l’oferta de batxillerat nocturn a la nostra ciutat.