NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dilluns, de maig 19, 2008

-EUiA demana una reunió urgent del Consell Assessor Municipal del comerç i del consum per abordar l’afectació dels comerços per les obres d’infraestru


Marisol Martínez és la regidora encarregada de l'Àrea de Serveis Centrals

Des del Grup Municipal d’ICV-EUiA de Sabadell sempre hem defensat que el comerç és una peça fonamental de l’estructura urbana de la ciutat i de la seva configuració. És, a més, un element fonamental per a la cohesió de la nostra ciutat. Per tant, la planificació del Sabadell del futur no pot deixar d’incorporar la dimensió del model comercial tot apostant per potenciar i donar suport a una estructura comercial diversificada i competitiva, que vetlli per evitar la fuga de compradors a comerços forans, a través de campanyes de sensibilització vers el comerç de Sabadell.
En aquest sentit, ICV-EUiA estem treballant per minimitzar les possibles afectacions que per al comerç de la ciutat poden comportar les obres de millora de les infraestructures que s’han d’endegar a Sabadell. És a dir, zones com Gràcia, Eix Macià, Plaça Espanya, el centre, Ca n’Oriac, etc. A més, hem de tenir en compte els diferents estudis sobre l’avaluació i la situació del comerç a la ciutat, així com les consideracions de determinades organitzacions de comerciants de la nostra ciutat que han expressat públicament les seves preocupacions sobre aquests temes.
Des d’ICV-EUiA, pensem que una de les accions prioritàries que ha de liderar l’Ajuntament de Sabadell, conjuntament amb tots els sectors afectats, és un estudi de mobilitat que s’haurà d’anar adaptant a mesura que avancin determinades obres. Per tant, també caldria estudiar l’impacte econòmic que, al llarg d’aquest temps, poden tenir els comerços de totes aquestes zones de la ciutat. En aquest sentit, i donada l’existència del Consell Assessor Municipal del Comerç i del Consum, des d’ICV-EUiA proposem que sigui en aquest marc participatiu sectorial que impulsa i afavoreix la participació ciutadana i de les associacions en temes relacionats amb el comerç, on es discuteixin i es vehiculin els mecanismes adequats per tal que des de l’equip de govern es consensuïn les mesures que poden afavorir un impacte menor en els comerços que estiguin afectats directament per aquestes obres.