NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dijous, d’octubre 23, 2008

El Grup Municipal ICV-EUiA proposa que l'augment del 4,5% de l'IBI es destini a un programa per pal.liar la crisi


Marisol Martínez, Carme Garcia, Joan Mena i Pere Vallverdú

El Grup Municipal d’ICV-EUiA de Sabadell està treballant d’una forma molt acurada la proposta per a les ordenances reguladores i preus públics que es discutirà inicialment al proper Ple del dia 28 d’octubre.

En aquesta línia, i donat el context de situació econòmica, la coalició sempre ha tingut clar que aquesta crisi no l’han de pagar de cap de les maneres les persones més vulnerables de la ciutat. Per tant, ICV-EUiA defensa que l’equip de govern aposti de forma clara i valenta, i amb accions concretes i correctives, per evitar que la crisi econòmica l’acabin pagant els veïns i les veïnes de la ciutat més afectats per aquesta situació.

Segons es desprenen de les xifres del pressupost, els ingressos de l’IBI urbana de Sabadell seran aproximadament de 28.830.000€, per tant, amb l’increment proposat per l’equip de govern del 4,5%, l’Ajuntament ingressarà el 2009, 1.297.350€ més que aquest 2008, sense tenir en compte les altes que es produeixin durant aquest any. Amb aquesta situació econòmica, ICV-EUiA proposem que aquest import sigui destinat a un Programa Nou Específic per pal.liar els efectes de la crisi, proposant alhora que aquests criteris de repartiment es treballin i s’estableixin per consens amb totes les forces representades al consistori. Així doncs, amb aquesta proposta disposaríem de gairebé un milió tres-cents mil euros per dur a terme un seguit de mesures de caràcter social i econòmic que alleugeri les famílies més desprotegides de la ciutat en aquest context tan complicat.

Finalment, i en el transcurs d’aquesta setmana, la coalició ICV-EUiA farà públiques les restes d’al.legacions que plantejarem a l’equip de govern en el marc de les ordenances reguladores i preus públics del 2009 amb els objectius clars de millora de la qualitat de vida dels sabadellencs i sabadellenques.