NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dijous, de novembre 20, 2008

Martínez visita amb nou entitats el Parlament de Catalunya per interessar-se per les Residències Públiques per a la Gent Gran


Martínez i Civit, amb representants de les entitats del Vallès Occidental

La coordinadora comarcal d’Esquerra Unida i Alternativa del Vallès Occidental, Marisol Martínez, va fer una visita al Parlament de Catalunya acompanyada de nou entitats veïnals i de Gent Gran de la nostra comarca. La delegació, que va ser rebuda per la diputada del Grup Parlamentari d’ICV-EUiA, Mercè Civit, es va interessar bàsicament per la posada en marxa a la nostra comarca de diferents residències per a la Gent Gran.

En aquest sentit, Martínez va destacar que una de les reivindicacions fonamentals en serveis socials per a EUiA és la posada en marxa d’un sistema públic de residències per a la gent gran i de casals de DIA, ja que “l’allargament de l’esperança de vida ha fet que cada vegada hi hagi més oferta lúdica i cultural per a la gent major de 65 anys, però, malauradament, hi ha un percentatge elevat de població envellida que necessiten habitar en residències per a gent gran o anar als centres de DIA i els preus no són gens assequibles”. Per tant, Martínez ha demanat que “el Departament d’Acció Social i Ciutadana faci un esforç i destini una partida pressupostària considerable per tal de fer front a la necessitat de milers de catalans i catalanes que necessiten un dret, que hauria de ser universal, com és l’accés a les residències públiques per a la gent gran”.

Les entitats que acompanyaven Martínez, entre elles l’Associació de Veïns de la Planada del Pintor i la Comissió Veïnal del Sector Sud que demanen la posada en marxa de residències de Gent Gran a la nostra ciutat, van explicar que, a banda dels pisos tutelats que ja estan en funcionament al Complex de Sant Oleguer, calen també més places en residències públiques per donar cobertura total a les necessitats de les persones grans del Vallès Occidental. Les entitats veïns i de Gent Gran van aclarir que, en aquests moments de crisi, a les pensions més baixes i més vulnerables se’ls ha de garantir la cobertura sociosanitària i l’assistència en centres com les residències públiques.
Per la seva banda, la diputada Mercè Civit va posar a disposició de les entitats que acompanyaven Martínez al Parlament de Catalunya el Grup Parlamentari d’Iniciativa – Esquerra Unida per tal de “donar cobertura a les reivindicacions veïnals i ciutadanes que tinguin com a propòsit la millora de la qualitat de vida dels catalans i les catalanes”. En aquest sentit, Civit va avançar que “el nostre Grup Parlamentari, en aquest procés de discussió dels pressupostos, vetllarà plenament per tal que, tot i el moment de crisi greu que estem patint, les inversions socials no es retallin ni un euro”.