NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dimarts, de març 17, 2009

ICV-EUiA de Sabadell presenta una bateria d’al•legacions al Pla Director de Cooperació i Solidaritat 2008-2011


Marisol Martínez, regidora d'ICV-EUiA

El Grup Municipal d’ICV-EUiA de l’Ajuntament de Sabadell ha presentat una bateria d’al.legacions i observacions al Pla Director de Cooperació i Solidaritat presentat per l’equip de govern a la Comissió Informativa de Serveis a les Persones. Per a la coalició, aquest Pla Director hauria de servir per apuntar les línies estratègiques i prioritàries de les polítiques de cooperació i de solidaritat a la nostra ciutat fins a l’acabament d’aquest mandat.

Segons Marisol Martínez, regidora d’ICV-EUiA a la Comissió Informativa de Serveis a les Persones, aquest Pla Director presenta unes mancances importants que el fan massa general, poc ambiciós i amb contrastades contradiccions amb els valors que una regidoria de Cooperació i Solidaritat hauria d’impulsar. En aquest sentit, ICV-EUiA lamenta que el Pla Director abordi la Cooperació i la Solidaritat des de l’àmbit merament institucional, plantejant el Consell de Solidaritat i Cooperació com a òrgan de ciutat, però sense tenir en comptes les entitats del sector que no hi són membres. A més, es troba a faltar un anàlisi més acurat i un disseny més concret i específic en accions tan importants per a la política de cooperació i solidaritat a la nostra ciutat com són els agermanaments amb l’Argub o Matagalpa, així com la concreció en les accions d’emergències.

Finalment, Marisol Martínez també vol destacar que amb aquest Pla Director l’equip de govern no aconseguirà convertir la Cooperació i la Solidaritat en una política pública més i, alhora, part de la resta de polítiques municipals. Per aconseguir-ho, el Pla Director hauria d’apostar decididament per aspectes com la consolidació d’un teixit associatiu de la ciutat de referència en temes de solidaritat i cooperació, amb l’objectiu de superar l’actual estadi sectorial de la cooperació i arribar a altres col.lectius de la ciutat. A més, el Pla Director hauria de ser una aposta valenta per, dins del camp de la sensibilització, apropar els objectius del Mil.leni a nous actors i nous col.lectius com ara els centres educatius, els joves de Sabadell, el teixit comercial, les associacions culturals, les esportives o les veïnals.