NOTÍCIES EUiA

Coneix totes les notícies i declaracions d'Esquerra Unida i Alternativa de Sabadell

dijous, de març 19, 2009

Sabadell aplega més de dues-centes persones a favor de la sanitat pública i de qualitat


Ahir al vespre a la porta de L’Aliança de Sabadell, al passeig de Rubió i Ors, es van aplegar més de dues-centes persones per demanar millores sanitàries a Sabadell i comarca en una reivindicació convocada des de la Federació d’Associació de Veïns de la ciutat. Concretament, la manifestació reclamava l’obertura immediata de l’Aliança a Sabadell i de l’Hospital Ernest Lluch en la zona de Montcada-Reixach, Cerdanyola i Ripollet. A més, es demanaven noves instal.lacions per a les precàries de Salut Mental a Sabadell i que no s’instal.li el sistema de copagament.

La convocatòria compta amb el suport d’algunes organitzacions polítiques com ICV, EUiA, ERC o CiU i els sindicats CCOO, UGT i USOC, així com les entitats Sabadell Salut Mental o la Coordinadora d’Usuaris per la sanitat pública de Cerdanyola, Montcada, Ripollet, Barberà i Sabadell.
Els regidors d’EUiA, Marisol Martínez i Joan Mena, que van assistir a la concentració a les portes de l’Aliança, van advertir que “Sabadell i la nostra zona sanitària està pagant els 23 anys d’oblit dels governs de Convergència i Unió”. A més, els regidors van afegir que “des d’EUiA apostem clarament per la sanitat pública i de qualitat i treballarem des de qualsevol dels àmbits de responsabilitat de la nostra organització per equiparar el Vallès Occidental a la mitja de Catalunya”. Entre d’altres temes, Martínez i Mena van posar l’accent en “les sagnants llistes d’espera per determinades operacions quirúrgiques dels usuaris de l’Hospital Taulí de Sabadell, que estan molt per sobre d’altres equipaments sanitaris comparables com l’Hospital de Terrassa o el Municipal de Badalona”. Finalment, ambdós regidors van destacar que “EUiA estarà sempre del costat de la mobilització veïnal per reclamar els drets bàsics, com així ho és el de sanitat, i la millora dels serveis públics”.